Dorinel Ursărescu rămâne cu pedeapsa de doi ani și patru luni, cu suspendare, pentru corupție

sursa foto: gandul.ro

Dorinel Ursărescu, fost deputat PNL/ALDE, rămâne cu pedeapsa de doi ani și patru luni închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție. Magistrații Curții de Apel Bacău au respins, astăzi, apelul fostului deputat și fost consilier al președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale. 

Pe 13 noiembrie, Dorinel Ursărescu a primit doi ani și patru luni de închisoare în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influență. În același dosar au mai fost judecați fostul deputat de Bacău, Mihai Banu şi Ion Rotaru, administratorul unei societăţi comerciale. Instanța băcăuană a respins și apelurile acestora.

Reamintim faptul că Dorinel Ursărescu, în conformitate cu decizia penală 119 din 12 iunie 2017, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de trei ani, pentru săvîrşirea infracţiunii de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid.

În perioada 2010-2011, Mihai Banu, în calitate de deputat PDL, a pretins şi primit prin intermediul unei societăţi comerciale, de la ceilalţi doi inculpaţi suma totală de 1.264.000 lei, respectiv 824.000 lei de la Dorinel Ursărescu şi 440.000 lei de la Ion Rotaru, în vederea exercitării influenţei asupra unei societăţi comerciale astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda-Buruieneşti, comuna Doljeşti, judeţul Neamţ firmelor adminstrate de inculpaţii Dorinel Ursărescu şi Ion Rotaru.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.