Dental Alliance
March 29, 2023

Două rachete au lovit gara Kramatorsk, una dintre principalele rute de evacuare din estul Ucrainei

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

După masacrul din Bucea, armata lui Vladimir Putin comite noi orori. Vineri dimineaţă, două rachete Islander au lovit gara din Kramatorsk, unde circa 4.000 de civili, în mare parte femei şi copii, aşteaptau să urce în trenuri care să-i ducă în zone mai sigure. 39 de persoane au murit şi alte peste 100 sunt rănite.

Moscova acuză Kievul că „a bombardat voit” gara din Kramatorsk pentru a împiedica plecarea populaţiei, pe care vrea să o folosească drept scut uman

Gara din Kramatorsk, unde mii de oameni aşteptau evacuarea, a fost ţinta unui atac rusesc, 39 de oameni fiind ucişi, iar aproximativ 100 fiind răniţi.

„Neavând puterea şi curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, distrug cinic populaţia civilă. Acesta este răul care nu cunoaşte limite. Şi dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată”, a spus preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

 

În replică, Moscova acuză armata Ucrainei că a bombardat în mod voit cu o rachetă Gara din Kramatorsk.

„Scopul loviturii asupra gării din Kramatorsk efectuate de regimul de la Kiev a fost zădărnicirea ieșirii masive a locuitorilor din oraș cu scopul de a-i folosi ca „scut uman” pentru a apăra pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei, așa cum a fost în multe alte localități ale Ucrainei.”, acuză Ministerul rus al Apărării, conform unui comunicat transmis de Ambasada Rusiei în România.

Racheta care a atins gara a fost lansată din localitatea Dobropolie, dă asigurări ministerul rus al Apărării.

„Pentru a acuza Rusia de un presupus atac cu rachetă asupra gării din Kramatorsk, regimul de la Kiev a încărcat pe rețelele de socializare fotografii cu lansatoare „Tocika-U”, care au participat în februarie 2022 la exercițiului ruso-belarus „Allied Resolve-2022”.

Vă atragem atenția asupra faptului că toate fotografiile din exercițiul „Allied Resolve-2022” publicate de Kiev nu sunt sisteme de rachete rusești.

Rachetele tactice „Tocika-U”, ale căror fragmente au fost găsite în apropierea gării din Kramatorsk, sunt folosite doar de forțele armate ucrainene.

Potrivit datelor actualizate, lovitura asupra gării din Kramatorsk a fost efectuată de un divizion de rachete al forțelor armate ucrainene din zona localității Dobropolie, la 45 de kilometri sud-vest de oraș”, a mai transmis Ambasada Rusiei la Bucureşti.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap