La Biblioteca Municipală ”George Radu Melidon” se desfășoară, începând de luni, 26 iunie, timp de două săptămâni, un program de  Educație non-formală ”Grow”, organizat de Școala de Valori, în parteneriat cu AIESEC România.

Este vorba de un proiect internațional de educație non-formală, care are rolul de a completa educația tradițională, prin metode interactive și inovative. Programul se desfășoară pe ateliere unde elevii învață să-și dezvolte încrederea în sine. La aceste ateliere, activitățile se desfășoară în limba engleză iar trainerii sînt tineri din străinătate. Tinerii sunt încurajați să se exprime și să se implice total în astfel de activități.

Programul Grow are la bază conceptul ”Practice, Learn, Step UP”, un model educațioanl eficient în care participanții învață prin intermediul experiențelor și jocurilor să aplice abilitățile învățate în cadrul comunităților locale. Fiecare modul conține peste 30 de ore de ateliere susținute în limba engleză de formatori internaționali, special selectați și pregătiți.

Acești  tineri vin cu o motivație puternică de a se implica în educația licenilor din România. Atelierele se centrează pe autocunoaștere, creșterea încrederii de sine, dezvolatrea inteligenței emoționale și abilități de lucru în echipă. Atelierele se concentrează pe determinarea tinerilor de a deveni mai performanți dezvoltînd  o gândire sistemică și exersând creativitatea. Cuvântul cheie al programului este cooperarea.

În cooperare cu Biblioteca Municipală din Roman am demarat  un program  GROW, program național în limba engleză, ce se desfășoară în 23 de orașe din România. Acesta este destinat tinerilor liceni din Roman.Anul acesta a venit ca trainer Rodrigo, din Brazilia și William din Taiwan. Acest program își propune să dezvolte abilitățile licenilor de lucru în echipă, de a comunica în limba engleză în cadrul unui program multicultural. Programul se adresează liceenilor din clasa a IX-a, a X-a și a XI-a, care se află deja în vacanță. Am făcut atât promovare on-line, cât și direct în liceele din Roman. Liceenii au fost selec tați și prin promovarea unui program on-line”, a declarat unul din responsabilii programului GROW, Organizat de AIESEC, organizație non-guvernamanetală internațională, independentă, condusă de studenți și proaspăt absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior, în parteneriat cu ”Școala de Valori”, alt ONG, care îi ajută pe tineri să se descopere, să aibă mai multă încredere de sine, onestitate și curajul de a face alegeri în viață.

În perioada 2010-2014, în cadrul celor 12 ediţii, peste 11.000 de liceeni din 38 de oraşe au absolvit acest program, fiind îndrumaţi de 424 de traineri internaţionali, la sfârșitul programului având  o imagine mai clară cu privire la potenţialul lor.