La sediul Inspectoratului Școlar Județean Neamț a avut loc duminică, 25 iunie, la ora 9,30, ședința publică de tragere la sorți a președinților comisiilor de bacalaureat din județul Neamț, din cele 12 centre. Anul acesta președinții comisiilor de baclaureat sunt doar cadre didactice din județul Neamț și nu profesori universitari ca în anii școlari anteriori.

La centrul de BAC de la Liceul ”Vasile Conta” din Târgu Neamț președinte al comisiei este profesorul Mihai Pavăl, directorul Colegiului Tehnic Forestier Piatra Neamț.

La Colegiul Național Ștefan cel Mare Tg.Neamț președinte al comisiei este profesorul Constantin Cătălin Macovei, directorul adjunct la Colegiului Național ”Roan-Vodă”.

Comisia de la Colegiul Național ”Roman-Vodă” are ca președinte pe profesoara Maria Zăloagă, directorul Colegiului Tehnic ”Miron Costin” Roman.

Președinta comisiei de BAC de la Colegiul Tehnic ”Danubiana” este profesoara Cristina Albu, director adjunct al Coelgiului Tehnic de Transporturi Piatra Neamț.

La Colegiul Tehnic ”Petru Poni” președinte de comisie este profesoara Mariana Munteanu, de la Colegiul Tehnic ”Ion Creangă” Târgu Neamț.

Președinta comisiei de baclaureat de la Liceul Tehnologic ”Vasile Sav” Roman este profesoara Brândușa Andrei, director adjunct la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț.

La centrul de bacalaureat de la Liceul ”Carol I” Bicaz, cu subcomisie la Liceul Teoretric ”Mihai Sadoveanu” Borca, președinte de comisie este profesoara Emilia Lupei, director adjunct al Colegiului Tehnic ”Gheorghe Cartianu” Piatra Neamț.

Președinta comisiei de Baclaureat de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” Piatra Neamț este profesoara Doina Ghiorghiu, director al Liceului Tehnologic Economico-Administrativ Piatra Neamț.

În județul Neamț va funcționa și un centru de evaluare a lucrărilor din alte județe. Acesta va funcționa la Colegiul Tehnic ”Spiru Haret” din Piatra Neamț. Președinta acestei comisii este profesoara Cristinica Sava, director adjunct al Colegiului Tehnic ”Miron Costin” Roman, centru  unde se vor corecta 4000 teze ale elevilor din alte județe.

Președinte al comisiei județene de Bacalaureat Neamț este inspectorul general adjunct, Elena Laiu. (Flora ORDEAN)