Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Editorial – Nu călcați iarba!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Am crescut cu tăblița asta. Încă de când eram copil, am stat cu teama că, odată călcată, iarba aia moare. Ca un pui de găină, peste care am dat, mititel fiind, în curtea bunicilor. L-am călcat și el nu a mai mișcat. Am dormit având coșmaruri și, dimineața, nu mai era acolo… Și nu l-am mai văzut niciodată.

Așa am gândit că e și cu iarba. Probabil de asta existau acele plăcuțe, infipte, uimitor, în mijlocul petecului de iarbă, de parca cineva ar fi plutit până acolo, ca să-l bată în pământ. Nu călcați iarba.

Trăim într-o zonă cu mult verde. Nu atât de mult cum era pe vremea copilăriei mele, totuși. Arborii maiestuoși au fost toaletați până s-au transformat în tuia, la umbra cărora nici un pui de pisică nu poate sta. Iar pe iarbă nu poți sta pentru că – deși acele plăcuțe cu NU CĂLCAȚI IARBA nu mai există – aparent, numai Primăria poate decide o zi specială, cu o ocazie extraordinară, în care să permită locuitorilor Romanului să calce cu talpa pe iarbă. O chestie atât de banala, dar un motiv în plus de imagine. Generos gestul de a ne permite să ne așezăm pe ceva ce crește natural, peste tot.

Ca aproape orice român, am fost și eu în străinătate. Am văzut zeci, dacă nu sute de oameni, stând pe iarbă. Cu o carte în mână, sau un pahar cu vin, un coșulet cu două sandviciuri, pe o păturică, în timp ce își supravegheau copiii care se jucau tot pe iarbă. În jurul universităților, sau în parcurile publice, peste tot. Am văzut îndrăgostiți care se alintau, tot pe iarba. Sau un băiețel jucându-se cu o minge, cu tatăl lui. Am mai văzut poliția care avea grijă ca spațiul să nu fie distrus. Am văzut, cu ochii mei – specific asta, pentru că probabil o să mi se spună că nu există așa ceva -, oameni stând pe iarbă. Nu cu dispensă de la primărie, ci ca o normalitate.

Acei copii au înteles, în timp, că iarba e un spațiu plăcut, pe care se pot relaxa, dacă nu îl distrug. Azi așa, mâine așa, copiii se transformă în adulți care respectă mediul înconjurător.

Noi? Noi interzicem. E mult mai simplu.

NU CĂLCAȚI IARBA! Asfaltul la 50C e perfect pentru voi!

*Editorialul vine ca urmare a răspunsului negativ dat la întrebarea: “Putem merge în Ștrand, și să facem un picnic, fără a închiria un foișor? Prin picnic înțelegem a sta pe o păturică, poate cu un sandvici sau două.”

Cristian FOGHEL - editorialist

Am lucrat multă vreme în mass-media. Radio, presă scrisă, TV. Timp de 2 ani am scris pe blogul personal guralaureche.blogspot.ro, în paralel cu realizarea emisiunii cu același titlu (GuraLaUreche - emisiune cu și despre blogeri, user generated content), apoi am trecut pe platforma romașcani.ro după care, timp de 6 ani am scris pe blogul personal cristianfoghel.ro.

Editorialele scrise pe roman24.ro nu sunt altceva decât opiniile mele personale. Dacă sunteți, sau nu, de acord cu ele, puteți să îmi spuneți, folosind simbolurile de mai jos. Aștept să comunicăm!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.