Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

(Editorial) USR – Cum să-ți faci campanie pe munca altora

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

De peste 6 ani, Roman24 există, în mediul online, pentru romașcanii de aici și de oriunde. În ciuda tuturor acuzațiilor, în pofida tutror celor care ne-au atribuit o culoare politică sau alta, am încercat să ne menținem la o distanță respectabilă de ceea ce unii ar numi ”politică” și ne-am ghidat după un motto mai sănătos: ”S.C. nu vine de la Societate de Binefacere.” Ca să nu fim acuzați că am fi mercenari, iată și explicația: ni se pare normal ca orice serviciu să fie plătit, aceasta fiind piatra de temelie a oricărei societăți capitaliste care se respectă. Serviciile pe care le prestăm în mod gratuit le alegem noi, nu ne sunt impuse de alte persoane.

Ne straduim să vă arătăm evenimentele și situațiile exact așa cum se petrec ele, de aceea nu avem calupuri de știri. Nu poți face dintr-un eveniment de o oră o știre de trei minute fără să o influențezi, așa e? Cu alte cuvinte, pe Roman24 veți vedea totul exact așa cum s-a petrecut, fără a ne pune amprenta pe materiale.

Unul din motivele acestui editorial este că politica aceasta, a noastră, ne este încălcată de persoane cu care nu avem niciun contract, nicio înțelegere și care au refuzat, de nenumărate ori o relație contractuală cu noi, dar care se folosesc de munca noastră pentru a câștiga capital electoral, în mod GRATUIT. Și nici măcar nu ar fi deranjant, dacă aceste persoane nu ar trunchia informațiile noastre sau nu le-ar edita, după bunul plac, lăsând, astfel, impresia că noi am fi părtinitori. Una dintre aceste persoane dorește chiar să ocupe fotoliul de primar al Romanului.

Înțelegem, poate mai bine decât oricine, că ce e pe internet nu ne mai aparține și că nu mai avem control asupra a ce se întâmplă cu acele materiale. Dar nu înțelegem cum de o formațiune politică, așa cum e USR, prin persoana domnului Radu Samson, nu dorește o relație contractuală de promovare, evident, ci preferă să își facă imagine electorală pe munca altora, pe care o modifică după bunul plac, fără să ia în calcul că poate aduce o atingere de imagine autorului materialelor. Lucru care s-a întâmplat deja de câteva ori, ceea ce ne-a forțat să răspundem la destul de multe mesaje primite în inboxul paginii noastre de facebook, mesaje ce ne atribuiau culoarea albastră. 

Repet: ne străduim să ne menținem în afara discordiei politice. Nu suntem nici avocatul diavolului, nici simpatizanți ai vreunei formațiuni politice. Ne străduim să prezentăm lucrurile așa cum se petrec ele, deși până acum ni s-au atribuit toate culorile politicii din România, în funcție de materialele publicate. De aceea, varianta mai simplă ar fi: dacă doriți să folosiți materialele noastre, lăsați-le în original și folosiți-vă propriile cuvinte. Ar fi corect pentru toată lumea.

Cristian FOGHEL - editorialist

Am lucrat multă vreme în mass-media. Radio, presă scrisă, TV. Timp de 2 ani am scris pe blogul personal guralaureche.blogspot.ro, în paralel cu realizarea emisiunii cu același titlu (GuraLaUreche - emisiune cu și despre blogeri, user generated content), apoi am trecut pe platforma romașcani.ro după care, timp de 6 ani am scris pe blogul personal cristianfoghel.ro.

Editorialele scrise pe roman24.ro nu sunt altceva decât opiniile mele personale. Dacă sunteți, sau nu, de acord cu ele, puteți să îmi spuneți, folosind simbolurile de mai jos. Aștept să comunicăm!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.