Dental Alliance
November 29, 2023

Eugen Țapu-Nazare (PNL): Vot favorabil în comisii pentru Propunerea privind voucherele de vacanță acordate salariaților din sectorul privat

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Cu unanimitate de voturi, membrii Comisiei pentru buget – finanțe și ai Comisiei pentru antreprenoriat și turism s-au pronunțat favorabil Propunerii legislative de acordare a voucherelor de vacanță și salariaților din sectorul privat. Anterior, Propunerea a trecut și în Comisia juridică, tot cu unanimitate de voturi.

Este o Propunere legislativă de care România are nevoie, pentru că nu este un efort financiar, ci o investiție în economie. Iar în vremuri dificile, incerte este nevoie de curaj, de infuzie de capital.

De altfel, studiile Academiei Române, ale Academiei de Studii Economice, chiar ale Ministerul Finanțelor arată cât se poate de clar că prin acest mecanism cresc veniturile la bugetul statului, se crează circa 200.000 de noi locuri de muncă, crește Produsul Intern Brut.

Se revitalizează nu doar turismul și HoReCa, ci și industriile pe orizontală (transporturi, petrochimie, alimentară, servicii, comerț etc).

În plus, se elimină discriminarea dintre salariații din sectorul privat și cel bugetar.

Voturile unanime din comisiile Senatului în favoarea acestei Propuneri reprezintă un pas extrem de important. Săptămâna viitoare sunt toate șansele ca Propunerea legislativă să intre la vot în plenul Senatului, urmând apoi să ajungă pentru dezbateri la Camera Deputaților.

 

Eugen Țapu-Nazare, senator

Președintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap