Dental Alliance
October 2, 2023

Forțe noi la ISU Neamț

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Astăzi, pe platoul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț, a avut loc festivitatea de depunere a jurământului militar a celor 55 de tineri care au promovat concursul de încadrare din sursă externă, pentru ocuparea unor posturi vacante de soldați gradați profesioniști, susținut în luna septembrie a anului 2022.
În fața drapelului de luptă a unității, a comenzii ISU Neamț și a domnului prefect, a familiilor și prietenilor viitorii salvatori, vizibil emoționați, au rostit într-un glas jurământul militar, luându-și angajamentul că își vor sluji patria, vor respecta Constituția, legile țării și regulamentele militare, obligându-se astfel să fie mereu în slujba semenilor!
Tinerii pompieri au fost chemați în activitate în data de 15 februarie și timp de trei luni vor participa la un program amplu de pregătire, menit să formeze deprinderile necesare acestei meserii. Programul cuprinde pregătire teoretică și practică în vederea cunoașterii tehnicii de intervenție și a modului de folosire, în funcție de tipul de risc.
La finalul acestei perioade de pregătire profesională aceștia vor putea participa la misiunile ISU Neamț în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă generate de diferite tipuri de risc (furtuni, viscol, inundații, alunecări de teren, secetă, temperaturi extreme, incendii de vegetație uscată, cutremure de pământ, accidente, avarii și incendii în industrie, epizootii, epidemii, incendii etc).
După perioada de pregătire tinerii pompieri își vor desfășura activitatea astfel:
👩‍🚒5 la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț,
👩‍🚒18 la Detașamentul de pompieri Roman,
👩‍🚒32 la Detașamentul de pompieri Târgu Neamț ( dintre care 17 la Garda nr. 2 de Intervenție Poiana Teiului).
Le urăm bun venit în rândul salvatorilor nemțeni și le dorim succes în misiunile ce le vor fi încredințate!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap