Dental Alliance
December 4, 2023

FRBS a intrat în posesia terenului de la Gherăești, Neamț!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Federația Română de Baseball și Softball (FRBS) a marcat un moment istoric în dezvoltarea sporturilor baseball și softball din România, intrând oficial în posesia unui teren de baseball de la Gherăești, Neamț. Această realizare reprezintă un pas semnificativ în eliminarea obstacolelor cu care aceste sporturi s-au confruntat de-a lungul anilor.

FRBS a fost întotdeauna în căutarea unei identități și a unui teren de calitate în care să organizeze jocuri de baseball și softball în condiții regulamentare. Această problemă a rămas nerezolvată timp de mai bine de 33 de ani, însă acum, cu achiziționarea terenului din Gherăești, se deschid noi perspective pentru sporturile baseball și softball din România.

Terenul din Gherăești a fost inițial amenajat în anii ’90 de către domnul profesor Mihai Blaj, unul dintre pionierii baseball-ului în România. Acest teren a contribuit la formarea a mai multe generații de jucători de baseball și softball, iar acum va deveni o casă permanentă pentru dezvoltarea acestor sporturi în țară.

Primarul localității Gherăești, domnul Pavel Bereșoaie, a jucat un rol esențial în facilitarea acestui proces, oferind susținere FRBS pentru obținerea terenului. El a demonstrat un angajament de durată față de dezvoltarea comunității locale și a recunoscut importanța sportului și a educației fizice pentru tineri.

Cu sprijinul partenerilor FRBS și a comunității din Gherăești, se vor iniția lucrări de amenajare și refacere a terenului de baseball cât mai curând posibil. Acest pas va contribui semnificativ la promovarea sporturilor baseball și softball în România, oferind o infrastructură de calitate pentru jucători și suporteri.

Președintele Federației Române de Baseball și Softball, Cristian MANEA, a subliniat importanța acestui moment și a evidențiat obiectivul FRBS de a aduce baseball-ul acolo unde merită. Această realizare marchează un pas important în consolidarea bazei sportive pentru aceste două discipline și în promovarea sportului în rândul tinerilor.

“Astăzi, pe 27 octombrie, am avut bucuria de a semna contractul de comodat între UAT Gherăești și Federația Română de Baseball și Softball,” a declarat Cristian MANEA. “Considerăm că avem un parteneriat de încredere cu Primarul din Gherăești, dl. Pavel Bereșoaie, și întreaga conducere a Federației. Ne bucurăm că împreună reușim să modernizăm și să promovăm terenul de baseball și, implicit, comunitatea locală.”

Această realizare marchează un moment semnificativ în istoria sporturilor baseball și softball din România și deschide noi oportunități pentru tinerii sportivi care visează să devină jucători de succes în aceste discipline.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap