Dental Alliance

June 16, 2024

Furt de energie electrică în Roman. Peste 50 de cazuri depistate în doar 6 ore

0
YRY Residence

Go Padel Roman

„În data de 24 octombrie, jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au acționat în colaborare cu angajați specializați din cadrul S.C. Delgaz Grid S.A. pe raza municipiului Roman, în scopul prevenirii și combaterii faptelor ilegale ce pot fi constatate la instalațiile de distribuție a energiei electrice.

Urmare a măsurilor întreprinse și a activităților desfășurate au fost constatate 53 de cazuri de executare sau folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sens în care jandarmii au întocmit actele de constatare ale infracţiunilor, acte ce au fost înaintate, de îndată, organelor de urmărire penală competente.

Activitățile de inspecție și control au avut loc la instalațiile de distribuție a energiei electrice amplasate pe domeniul public, nefiind înregistrate incidente pe timpul operațiunilor executate și nici evenimente grave în planul ordinii și siguranței publice.

Așa cum susțin specialiștii din domeniu, sustragerea energiei electrice reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate.
Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, cu pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative precum și răspunderea penală și contravențională potrivit legii nr. 123/2012.” –  Jandarmeria Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.