Dental Alliance

June 20, 2024

George Lazăr președinte PNL Neamț: Astăzi am avut o discuție importantă cu ministrul Ministerul Educației, doamna Ligia Deca, referitor la transportul şcolar pentru elevii din județul Neamț.

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Am primit asigurări din partea domniei sale că localitățile nemțene vor primi, în curând, microbuze şcolare moderne, dintre cele aproximativ 3200 de vehicule electrice destinate transportului de elevi, atât categoria 8+1 locuri, cât şi 16+1, care vor ajunge în țară.
Este cunoscut faptul că flota auto existentă în județ este învechită, supusă uzurii tehnice, devenind o prioritate pentru noi înlocuirea acesteia cu microbuze performante, care să asigure transportul şcolar în cele mai bune condiții.
🚍 Bine de ştiut este faptul că vor avea prioritate localitățile în care primăriile au depus proiecte pentru stații de încărcare electrice, respectiv localitățile unde aceste stații există deja.
🔜 Microbuzele şcolare electrice vor fi achiziționate din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Național de Redresare şi Reziliență.
ℹ În atenția domnilor primari, Administratia Fondului pentru Mediu a deschis în prealabil, de asemenea, o sesiune de depunere proiecte pentru achizițioarea microbuzelor şcolare hibrid.
Îi mulțumesc doamnei ministru Deca pentru discuția purtată, cât şi pentru permanenta implicare în funcţionarea optimă a procesului educațional.
👉 Evident, vorbim despre un demers foarte important, cu mare impact pentru elevii din mediul rural, dar şi pentru cei din urban, care vor beneficia de condiții de transport sigure, funcționale şi moderne.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.