Dental Alliance

July 16, 2024

George Lazăr, președinte PNL Neamț: Județul Neamț va beneficia de finanțări importante prin PNI „Anghel Saligny” și prin Compania Națională de Investiții!

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Am discutat ieri cu domnul ministru secretar de stat, Marin Țole, din cadrul Ministerului Dezvoltării și a Lucrărilor Publice, asupra proiectelor de investiții din localitățile nemțene și am obținut garanții că județul Neamț va primi finanțări importante prin programele naționale active, în raport cu proiectele care au fost depuse și au îndeplinit condițiile necesare.

În cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, au fost depuse deja, de către primăriile nemțene, proiecte de modernizare a rețelei de apă și canalizare, modernizare infrastructură rutieră și urmează, de asemenea, proiecte care prevăd extinderea și modernizarea rețelei de gaze naturale. Cea mai mare parte a proiectelor au fost semnate și urmează procedura de licitație pentru demararea lucrărilor. În cazul celorlalte situații, primăriile completează cu documente clarificatoare dosarele trimise către Ministerul Dezvoltării și a Lucrărilor Publice și urmează pașii legali pentru semnarea documentelor de finanțare.

Proiecte importante pentru comunitate au fost depuse și în cadrul Companiei Naționale de Investiții, printre care s-au numărat proiecte pentru înființare creșe, reabilitare școli, înființare și reabilitare dispensare, înființare baze sportive, cămine culturale, înființare și reabilitare piețe, dar și lucrări de primă urgență pentru calamitățile din anii precedenți.

Este vorba despre proiecte de zeci de milioane de lei, cu un impact foarte mare în comunitățile locale, proiecte în care am foarte mare încredere pentru că îi cunosc pe primarii din județul Neamț și știu că sunt oameni serioși, profesioniști și foarte implicați în dezvoltarea localităților pe care le reprezintă.

Și de această dată, primarii liberali din Neamț au tratat cu atenție nevoile comunității și au prioritizat cele mai importante probleme pentru a fi soluționate cu ajutorul finanțărilor obținute prin programele naționale garantate prin Guvernul României. Toate documentele necesare au fost depuse la timp, realizate corect, cu claritate și în raport cu realitățile locale. Fiecare primărie a depus mai multe proiecte de necesitate în comunitate și știu că, în ordinea priorităților, multe dintre acestea vor obține finanțări importante și se vor implementa cu succes în cursul acestui an.

Încă de la bun început i-am încurajat pe primarii liberali din Neamț să valorifice aceste oportunnități gestionate foarte bine de Guvernul reprezentat de premierul liberal, Nicolae Ciucă, care acordă o atenție deosebită dezvoltării comunităților locale din întreaga țară.

Sunt obiective liberale asumate de actuala guvernare, de a sprijini toate localitățile României și de a fi alături de români, indiferent de mediul de proveniență. Am urmărit procesul de transmitere a proiectelor și, de asemenea, prin discuțiile purtate atât la Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice, cât și la Guvern, m-am asigurat că toate procedurile legale pentru acceptarea proiectelor au fost corect realizate, astfel încât județul Neamț să beneficieze de finanțări cât mai consistente.

Le mulțumesc domnului premier Nicolae Ciucă pentru implicarea și intersul față de accesul facil la oportunități pentru toate localitățile României și pentru județul Neamț implicit! Mulțumesc de asemeanea, doamnei Manuela Pătrășcoiu, președinte CNI, pentru deschiderea și susținerea pe care le-a arătat față de proiectele depuse în județul Neamț și bineînțeles, reprezentanților Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice, care prioritizează evoluția și modernizarea României, gestionând cu deosebită celeritate toate proiectele depuse.

Zi de zi, dezvoltăm Neamțul și construim o comunitate prosperă și frumoasă împreună!

 

Președinte PNL Neamț, George Lazăr

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.