Dental Alliance

George Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Microbuze școlare electrice pentru elevii nemțeni”

0
YRY Residence

Pentru Partidul  Național Liberal educația a fost și rămâne o prioritate. Un ordin recent al ministrului liberal al Educației, Sorin Cîmpeanu, prevede achiziționarea de  microbuze electrice pentru transportul elevilor, cu precădere pentru mediul rural. De asemenea, pentru fiecare microbuz achiziționat și transferat UAT-urilor, Ministerul Educației alocă și o finanțare  suplimentară de 1.400 de euro pentru câte o stație electrică de încărcare. 

”Decizia ministrului liberal al Educației este salutară și mai mult decât binevenită, în contextul în care există numeroase localități în care elevii ajung cu dificultate la școală, în special din cauza distanțelor mari. În acest sens, încurajez toți primarii din județul Neamț să depună  cât mai repede cererile specifice către Ministerul Educației, pentru a primi aceste microbuze electrice, dar și finanțările pentru stațiile de încărcare electrice. Este o șansă de care trebuie să beneficieze cât mai mulți elevi din județul Neamț. Prin asemenea decizii încurajăm dreptul la educație de calitate al tuturor elevilor”, a precizat George Lazăr, secretar de stat în Ministerul Energiei și președinte al PNL Neamț.  

Microbuzele care vor fi achiziționate de Ministerul Educației au capacități de 8+1 locuri, respectiv 16+1 locuri. Singurele cheltuieli care vor trebui asigurate de către UAT-uri sunt cele legate de întreținerea microbuzelor, asigurarea pieselor de schimb și plata salariilor pentru șoferi. 

 

Biroul de presă al PNL Neamț 

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap