Dental Alliance
November 28, 2023

George Lazăr președinte PNL Neamț: Romaşcanii plătesc bani grei pentru incompetența conducerii APASERV

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

De mai bine de un an, prostul management al APASERV, companie în coordonarea Consiliului Județean Neamț, este motivul pentru care romaşcanii duc lipsă de apă, deşi prețurile facturilor pe care le plătim sunt printre cele mai mari din țară.
Ştiu foarte bine situația, locuiesc în Roman, pe Bulevardul Roman Muşat, împreună cu familia mea, cu doi copii mici în casă şi am resimțit întreruperile frecvente ale apei curente la fel ca toți romaşcanii.
Am participat astăzi la şedința convocată de domnul Leonard Achiriloaiei, primarul municipiului Roman, pentru a identifica o soluție comuna împreună cu reprezentanții APASERV, în rezolvarea acestei situații care nu mai suportă amânare, cu atât mai mult că se apropie venirea iernii.
Problema este destul de vastă, ținând cont că, deşi APASERV cunoaşte faptul că are 70% pierderi pe rețeaua de transport apă în municipiul Roman şi că suntem în condiții de secetă, totuşi, de 7 ani, investițiile sunt aproape de 0! APASERV şi Consiliul Județean nu fac nimic pentru municipiul Roman.
Nu pot să înțeleg cum în condițiile date, la momentul actual, această companie nu are niciun fel de plan managerial pentru rezolvarea situației.
De unde, oricine ar putea deduce, interesul APASERV şi al Consiliului Județean Neamț pentru problemele romaşcanilor există numai la nivel declarativ.
În rest, efectiv 0 acțiuni în vederea rezolvării problemei.
Primăria municipiului Roman face eforturi să gestioneze această criză a apei, însă blocajul vine de la CJ, unde domnul preşedinte Arsene preferă să-şi construiască birouri de lux, decât să asigure un trai decent cetățenilor din județ. Este o bătaie de joc pe față, pe care romaşcanii nu au pentru ce să o tolereze.
Am solicitat APASERV să revină în 30 de zile cu un proiect concret de investiții, care să includă cheltuielile pentru investiții, ce rețele vor fi înlocuite şi termenul pentru punerea în aplicare a planului.
Nu mai merge aşa. Apa nu se dă cu porția, în funcție de culoarea politică. Atât Consiliul Județean Neamț, condus de Ionel Arsene, cât şi APASERV trebuie să îşi facă datoria față de oameni.
Nemțenii plătesc printre cele mai mari prețuri la apă din România şi totuşi, apă avem când dă Dumnezeu, rețelele vechi şi deteriorate lasă de dorit, iar pentru cei de la APASERV, timpul trece, leafa merge.
Ce ne dorim noi în acest moment este un operator de apă serios, competitiv, pentru a depăşi aceste încurcături legislative şi birocratice, care țin pe loc furnizarea serviciilor de apă. Răspunsul ar putea fi APAVITAL Iaşi.
Să sperăm că în 2024 lucrurile vor sta diferit şi conducerea actuală a Consiliului Județean Neamț va pleca acasă.
O reformă serioasă a APASERV şi identificarea unui plan managerial eficient sunt soluții pe care o conducere competentă a Consiliului Județean le-ar fi adoptat instant, dacă exista cea mai mică preocupare pentru rezolvarea acestei probleme.
Concluzia? Nu le pasă.
Indiferent de funcție şi de culoarea politică, este inacceptabil să poți şi să nu faci nimic pentru oameni.
Romaşcanii au dreptul la condiții de trai de minimă decență în anul 2022.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap