Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

George Lazăr președintele PNL Neamț: Toți primarii PNL din județ vor îngheța impozitele și taxele

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Taxele și impozitele în localitățile din județul Neamț conduse de primari liberali nu vor fi majorate în anul 2023, iar măsura se va aplica atât persoanelor fizice cât și agenților economici. Propunere pe care am înaintat-o Biroul Executiv Județean al PNL Neamț a fost votată cu unanimitate de voturi.

Perioada pe care o traversăm este dificilă din punct de vedere economic,  ne așteaptă o iarnă grea, iar viziunea PNL Neamț este cât se poate de clară: fără creșteri de taxe și impozite locale, fără introducerea altora noi.

Conform Codului Fiscal, primarii au posibilitatea de a majora anual taxele și impozitele locale, dar niciun primar liberal nu se va prevala de această posibilitate, iar taxele și impozitele vor fi înghețate. Totodată, conform aceluiași act normativ, primarii au și obligația de a le indexa cu rata inflației, calculată în anul anterior luării deciziei. Pentru anul 2023 se va lua în calcul inflația din anul 2021.

Totodată, am recomandat primarilor PNL să sprijine cât mai mult întreprinzătorii privați, printr-o atitudine deschisă față de solicitările acestora și scurtarea circuitului birocratic în obținerea autorizațiilor și aprobărilor necesare pentru a-și desfășura activitatea.

Decizia PNL Neamț se va aplica în 36 de localități conduse de primari liberali și vine în sprijinul a circa 342.980 de locuitori din județul Neamț, inclusiv a celor din municipiile Piatra Neamț și Roman, ceea ce reprezintă circa 61,35% din totalul populației județului.

 

George Lazăr

Președinte PNL Neamț

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.