January 19, 2021

Gruparea teroristă care l-a răpit pe Iulian Gherghuț, originar din Traian comuna Săbăoani, a eliberat mai multe persoane

Răpită pe 24 decembrie 2016 în orașul Gao din Mali, de extremiști islamiști înarmați, Sophie Petronin, de naționalitate franceză, în vârstă de 75 de ani, a fost eliberată după aproape patru ani de captivitate, potrivit BBC. Președintele Emmanuel Macron a mulțumit autorităților din Mali pentru contribuția adusă la eliberarea Sophiei.

Aceeași grupare îl ține în continuare în captivitate pe Iulian Gherguţ, originar din satul Traian, comuna Săbăoani, judeţul Neamţ. Acesta a fost răpit în aprilie 2015 în Burkina Faso în timp ce era agent de securitate la o mină în apropiere de frontiera cu Niger şi Mali. Prima înregistare cu Iulian Gherguț a apărut în august 2015. În filmul care durează mai putin de un minut el se adresa directorului societății Pan African Mineral, pentru care lucra în momentul răpirii, apoi Guvernelor din România și Burkina Faso.

Doi cetățeni italieni au fost, de asemenea, eliberați, anunță sursa citată. Este vorba despre preotul misionar Pierluigi Maccali și Nicola Chiacchio, turist.

Eliberarea acestora s-ar fi făcut în schimbul scoaterii din închisoare a 100 de jihadiști, despre care se crede că sunt afiliați al-Qaeda.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.