PSD Roman

September 24, 2020

Guvernul alocă bani pentru județul Neamț din Fondul de rezervă bugetară

Guvernul României a aprobat alocarea unei sume din Fondul de Intervenție, prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2020, pentru unele unități administrativ teritoriale afectate de calamitățile naturale produse în anul 2020. Astfel a fost alocată suma de
353.229 mii lei din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, iar pentru județul Neamț s-au
alocat 16.294 mii lei.
Prin munca depusă în ultima perioadă de către Instituția Prefectului Județului Neamț, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, ai Apelor Române, Direcția Drumurilor Naționale Neamț, Direcția Silvică Neamț și împreună cu reprezentanți ai unităților administrativ teritoriale am reușit să promovăm Proiectul de Hotarare de Guvern prin care Județul Neamț a primit suma de 16.294 mii lei pentru refacerea zonelor afectate de inundații în județul Neamț.
 
Țin să apreciez și susținerea din partea domnului deputat Mugur Cozmanciuc, precum și implicare acestuia în proiectul de hotârâre numărul 554/2020 prin care județul Neamt a primit suma de 16.294 mii lei.
Prin decizia Guvernului României și a Primului-ministru – domnul Ludovic Orban, căruia îi mulțumesc personal, s-a deblocat o situație stringentă, iar județul Neamț beneficiază de o sumă importantă pentru refacerea zonelor afectate de calamitățile naturale din acest an, care nu au fost deloc ușoare.
 
Județul Neamț este o zonă turistică pentru România, fiind un județ care atrage mii de turiști anual. Prin această alocare financiară se rezvolvă o problemă care necesita o soluționare imediată și se deschide astfel calea spre dezvoltarea zonelor afectate.
Sunt convins că primarii care vor primi aceste sume, vor fi extrem de atenți cu proiectele comunităților în viitor și vor demonstra interes în refacerea zonelor afectate de inundații.
Localitățile care benficiază de sprijin sunt următoarele: Municipiul Piatra Neamț, Orașul Bicaz, Orașul Târgu-Neamț, Comuna Agapia, Alexandru cel Bun, Bahna, Bălțătești, Bicaz-Chei, Bicazu Ardelean, Bodești, Boghicea, Borca, Borlești, Ceahlău, Costișa, Crăcăoani, Dămuc, Dochia, Dobreni, Doljești, Dragomirești, Dumbrava Roșie, Fărcașa, Gârcina, Girov, Grumăzești,
Grințieș, Hangu, Icușești, Ion Creangă, Negrești, Oniceni, Pângărați, Petricani, Pipirig, Podoleni, Poaiana Teiului, Răucești, Războieni, Români, Ruginoasa, Sagna, Tașca, Tarcău,Timișești, Tupilați, Valea Ursului, Vânători Neamț.
George Lazăr

Prefect, Neamț

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.