Dental Alliance
March 5, 2024

Iarna pune stăpânire pe România! Ploi și ninsori puternice

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi alerte de vreme rea. Până miercuri seara, va fi în vigoare un Cod portocaliu de ploi puternice și ninsori în 4 județe. Bucuresțiul este sub avertizare Cod galben de ploi.

O actualizare a ANM, valabilă pentru intervalul marți ora 10.00 – joi ora 10.00, anunță precipitații moderate cantitativ, la început în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte zone, iar din noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice. Local se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi depuneri de polei. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h.

ALERTĂ COD GALBEN

De marți ora 16.00 până miercuri ora 22.00, inră în vigoare un Cod galben.

În nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

ALERTĂ COD PORTOCALIU

Tot de marți, dar de la ora 18.00, va fi în vigoare, până miercuri la ora 22.00, un Cod portocaliu. În județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50…60 l/mp.

Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

Codul portocaliu vizează județele Vrancea, Buzău, Prahova și Dâmbovița, în timp ce cel galben Bucureștiul și județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Covasna, Bacău și Ilfov.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.