“Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona Balotești, județul Ilfov, se apreciază că în cursul nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie), dată fiind circulația aerului, norul va avea o tendință de dispersie deasupra zonei de focar și de ușoară deplasare către vest – sud-vest.

Începând de miercuri dimineață (28 iunie), circulația aerului, mai ales în straturile superioare ale atmosferei, se va intensifica din sector sudic, astfel că tendința de deplasare a norului de fum va fi către nord, odată cu dispersia acestuia.

În prima parte a nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie), în zona Balotești vor fi nori de natura convectivă ce pot determina modificări de scurtă durată în direcția și intensitatea vântului, dar și ploi cu caracter de aversă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, arată ANM într-un comunicat.

Va reamintim ca incendiul violent de la Baloteşti, care a distrus o fabrică de mobilă şi un depozit de mase plastice, este nestins, miercuri dimineaţă, la mai bine de 12 ore de la izbucnire, pompierii intervenind în continuare cu opt autospeciale.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că incendiul a fost localizat şi nu mai există risc de extindere a flăcărilor, iar în prezent se lucrează pentru lichidarea lui.

“Incendiul de la Baloteşti este localizat şi în acest moment se lucrează pentru lichidarea lui. În prezent, nu mai există risc de extindere şi nu se mai ia în calcul varianta evacuării populaţiei din jur”, a declarat Arafat.