Parlamentul a adoptat legea prin care se introduce obligativitatea inregistrarii video a probei teoretice si audio/video a celei practice in timpul desfasurarii examenului auto.

Din 30.06.2017 vor intra in privind examenul pentru obtinerea permisului de conducere. Astfel, pentru asigurarea si verificarea legalitatii   examenului  de obtinere a permisului de conducere, modul de desfasurare a probei teoretice se inregistraza video, iar in cazul probei practice atat video, cat si audio, cu sisteme tehnice de monitorizare.

Astazi a fost adoptata legea care modifica Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prin care examenul de obtinere a permisului de conducere va fi supravegheat video pentru proba teoretica si audio/video pentru cea practica.

Sunt convinsa ca in acest mod examenele se vor desfasura in conditii   mai bune, soferii si examinatorii vor deveni mai responsabili, iar noii conducatori auto care ajung in trafic vor fi mai bine pregatiti.

Ionela Dobrica

deputat

Pentru proba practica, sistemele tehnice de monitorizare se instaleaza pe autovehiculele folosite la sustinerea probei practice. Prin exceptie nu se inregistreaza audio sau video proba practica sustinuta pentru categoriile AM, A1, A2 si A.