April 17, 2021

Informare meteo de vreme rea

Ziua/luna/anul: 07-01-2021 Ora : 10:00 Nr. mesajului:
Intervalul : 07 ianuarie, ora 10:00 – 09 ianuarie, ora 10:00
Zonele afectate : conform textului
Fenomene : precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului;
Mesaj :ACTUALIZARE
INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 07 ianuarie, ora 10:00 – 09 ianuarie, ora 10:00
Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului;
Zone afectate: conform textului

 

În intervalul menționat temporar vor fi precipitații, în cursul zilei de joi (7 ianuarie), local în nord, centru și nord-est, iar din a doua parte a nopții de joi spre vineri (7/8 ianuarie) aria acestora va fi în extindere dinspre sud, urmând să cuprindă cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în jumătatea de sud, unde se vor acumula 15…25 l/mp.
Vor predomina ploile, iar în cursul zilei de vineri (8 ianuarie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei, în Transilvania și Moldova, unde se va depune strat de zăpadă.
La munte, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.
Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60…80 km/h, spulberând zăpada, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…50 km/h.

     Notă: În următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu pătrunderea și instalarea unei mase de aer rece.


   Î
n funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

 

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.