Dental Alliance
April 19, 2024

INSPECTORUL ȘEF Osoianu Mihai Iulian- ȘEF IPJ NEAMȚ, DOAR DE NOTA 5,70!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Ieri a fost 5,70!
Mâine poate fi 10.
Felicitări pentru mâine.
Ieri atât s-a putut, 5,70!
Organizația noastră sindicală și-a desemnat un observator la concursul organizat pentru ocuparea funcție de șef al IPJ Neamț, pe domnul Cănărău Ioan.
Chiar din primele minute s-a discutat exact despre lipsa de transparență și vidul legislativ în ceea ce privește organizarea concursurilor în Poliția Română și că proba interviului te poate transforma într-un candidat tocilar.
Președintele comisiei de concurs a fost Inspectorul General al Poliției Române, chestor principal de poliție Benone-Marian Matei, care a spus clar că proba va fi una extrem de exigentă și că ambalarea cunoștințelor practice (spețe de rezolvat) cu cele teoretice va conta foarte mult la modalitatea de notare.
Întrebările au fost doar din activitățile zilnice pe care le desfășoară un șef de inspectorat și vizau cunoștințe manageriale pe care trebuie să le dețină un polițist care conduce o unitate de poliție, obligatorii, fără de care nu ai ce căuta într-o astfel de funcție.
Domnul comisar șef Osoianu Mihai Iulian a stat în această funcție mai bine de doi ani, singur.
Trebuia să fie maestru în managementul instituției, n-a candidat de pe o funcție de execuție, uitată în vreun cotlon.
Membrii comisiei au insitat pe detalii importante, pe viziune managerială și pe protejarea resursei umane, pe protecția, sprijinirea, coordonarea și îndrumarea polițiștilor, pe importanța care trebuie acordată subalternilor, motivarea lor, lucrul în echipă, frăția polițienească și devotamentul față de cetățean.
Fără să fim răutăcioși, încă șeful IPJ Neamț, comisarul șef de poliție Osoianu Mihai Iulian, la aceste capitol a fost submediocru.
Partea cea mai grea, nu pentru un polițist devotat, profesionist, experimentat, implicat, ci pentru încă șeful IPJ Neamț, au fost întrebările ample, insistente, privind spețe practice, activități cu care polițiștii se confruntă foarte des, cu implicații și riscuri enorme pentru viețile lor și ale celor din jur, cu răspunsuri care veneau și dintr-o logică normală simplă, cuprinsă în legislație.
Barca deprinderilor teoretico-practice s-a împotmolit aici, a luat apă până la cota 5,70.
În doi ani de zile de păstorire a unui inspectorat de poliție n-ai cum să nu înmagazinezi cunoștințele necesare, asta doar dacă ai avut altfel de îndeletniciri, dacă nu ți-a păsat de subalterni, până la cel din stradă, dacă politicul nu ți-a pus o proptea sub fund sau dacă n-ai fi ținut să-ți bați joc de polițiști prin răzbunări de tip mafiot folosind arma sancționării disciplinare ca pe o sabie tăioasă, fără scrupule, fără minte, cu răutate și cu … puterea bolnavă a împuternicirii pe funcție!
O spunem deschis, fără răutate, ce-i drept cu puțin subiectivism, dar echilibrat, IPJ Neamț a fost condus de un șef MEDIOCRU, n-o spunem noi ci nota de la concurs.
Rușinos e că încă domnul comisar șef de poliție Osoianu Mihai Iulian ocupă funcția de inspector șef!
Pupincuriștii, “doamna CM”, vorbitorii de pe margine, slugile, etc, să tacă, am fost acolo, am văzut, am observat, concluzionăm aici:
Ciubota politică, murdară de bălegarul în care calcă politicienii de zeci de ani, lasă urme pe preșurile împuternicirilor pe funcții de conducere!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.