Dental Alliance
February 21, 2024

Instituţiile publice nu mai au voie să ceară copii după acte oficiale din 1 iulie

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Instituţiile publice nu mai au voie să ceară copii după actele emise de stat din 1 iulie 2023, a anunţat ministrul Digitalizării – Sebastian Burduja. Potrivit acestuia, „orice entitate care prestează un serviciu public nu mai are voie să ceară copii după acte emise de statul român”, relatează Realitatea.

Întrebat de ce în instituţiile publice din România sunt cerute în continuare copii după mai multe acte oficiale, printre care actul de identitate sau certificate de naştere, căsătorie, ministrul Digitalizării a explicat că legea care este în vigoare în prezent interzice copiile după acte oficiale doar la nivel central, nu şi la nivel local sau în alte instituţii altele decât ministere, agenţii, care ţin de guvern. Sebastian Burduja a adăugat că prin legea iniţiată de el a fost extinsă această interdicţie şi la nivel local.

Sunt două legi. Legea Tuţă de acum un an şi legea nouă pe 2023, legea mea, împreună cu George Tuţă şi alţi câţiva colegi prin care noi am interzis copiile după acte oficiale. Prima lege le-a interzis doar la nivel central şi, în mod normal, acum agenţii, ministere de nivel naţional, central nu au voie să ceară copii după acte. Legea iniţiată de mine le-a extins la toate nivelurile: nivelul local, nivelul companiilor de utilităţi, universităţi. Orice entitate care prestează un serviciu public, din 1 iulie, că acesta este termenul de implementare, nu are voie să ceară copii după acte emise de statul român, nu are voie să ne trimită la xerox-uri din incintă şi, de asemenea, nu are voie să solicite dosar cu şină sau produse de papetărie”, a explicat Sebastian Burduja, la Prima News.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.