Thu. Feb 21st, 2019

Întâlnire de lucru cu conducerile unităților de învățământ pe tema lucrărilor ce trebuie efectuate la finalul de an școlar

Miercuri, 6 iunie, la sediul Primăriei municipiului Roman a avut loc o ședință de lucru între conducerea instituției și directorii unităților de învățământ din oraș, cu scopul de a identifica principalele lucrări ce trebuie realizate în școli pentru ca elevii și cadrele didactice să aibă condiții cât mai bune pentru studiu.

La întâlnire, pe lângă directorii celor 11 unități de învățământ cu personalitate juridică, au luat parte primarul Lucian Micu, Dănuț Friesenhahn – consilier personal al primarului și Ciprian Alexandru – director financiar contabil, astfel încât problemele punctuale din școli să fie analizate din punct de vedere al oportunităților tehnice și economice.

Educația este o prioritate pentru mine, de aceea, periodic, am întâlniri cu directorii de școli, pentru ca să putem ajuta și noi de fiecare dată când intervin probleme sau când refacem lista de priorități, în funcție de ceea ce am mai reușit să rezolvăm de la o etapă la alta. Mă bucur să văd că, de la o întâlnire la alta, numărul problemelor stringente scade, semn că aducem unitățile de învățământ la un standard administrativ funcțional, dacă nu chiar modern.

Adevăratele schimbări sper să le vedem anul viitor, când pentru cel puțin trei unități de învățământ – Liceul Tehnologic ”Vasile Sav”, Școala Carol I și Școala ”Costache Negri” – depunem proiecte cu finanțare europeană, care ne vor permite construirea de noi corpuri de clădire, modernizarea celor existente, precum și ridicarea de noi săli de sport.

Pe lângă calitatea actului educațional, este de datoria noastră, a celor cu putere de decizie, să ne asigurăm că le oferim generațiilor ce ne urmează școli sigure, toalete adecvate, spații pentru a face mișcare și săli de clasă confortabile”, a declarat primarul Lucian Micu.

În ceea ce privește lucrările de anvergură, administrația locală va acționa în această vară pentru modernizarea parcării de la Școala gimnazială ”Vasile Alecsandri” – corp A, pe o suprafață de 150 mp. În ceea ce privește modernizarea aleilor din unitățile de învățământ, se va acționa în realizarea de lucrări pe o suprafață de circa 5.000 de metri pătrați la: Grădinița cu program prelungit nr. 1 – 250 mp, Grădinița cu program prelungit nr. 5 – 40 mp, Colegiul Național ”Roman Vodă” – 300 mp, Colegiul Tehnic ”Miron Costin” – 1.730 mp, Grădinița cu program prelungit nr. 6 – 104 mp, Colegiul Tehnic ”Danubiana” – 407 mp, Liceul Tehnologic ”Vasile Sav” – 300 mp, Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” – 1.176 mp, Institutul Franciscan – 448 mp. Modernizări se vor face și în curțile școlilor, pe aproape 4.400 de metri pătrați, la următoarele unități de învățământ: Școala gimnazială ”Vasile Alecsandri” (1.581 mp), Școala gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” (2.186 mp), Colegiul Tehnic ”Petru Poni” (567 mp) și Liceul cu Program Sportiv (65 mp).

Pe lângă aceste lucrări, conducerile unităților de învățământ au mai solicitat administrației publice locale sprijin în înlocuirea unor părți din instalațiile de încălzire sau curățarea acestora, materiale pentru igienizare, montarea unei plite, intervenții la iluminatul exterior și echipe de lucru pentru demontarea lambriurilor din sălile de clasă sau executarea de lucrări la fațadele unor clădiri.

După ce se va încheia perioada examenelor naționale, conducerea Primăriei Roman va relua discuțiile asupra necesarului din școli, astfel încât din timp să se efectueze și probele de încălzire, pentru ca noul an școlar să înceapă ”cu dreptul”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.