July 26, 2021

(Comunicat/Video) Între 14 și 27 septembrie, în gara Roman va putea fi văzut vagonul campaniei ”Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți!”

Poliția Română și C.F.R. Călători, împreună cu Mercury 360, au lansat Campania “SELFIE-UL PE TREN NU IA LIKE-URI, IA VIEȚI”, campanie de prevenire a accidentelor produse prin electrocutare, în zonele feroviare.

Desfășurată în perioada 17 iulie 2020 – 31 ianuarie 2021 campania are ca scop:

Informarea și conștientizarea populaţiei cu privire la riscurile determinate de nerespectarea unor reguli și norme de conduită în incinta stațiilor C.F., triaje și zonele adiacente.

Conceptul campaniei constă în realizarea și distribuirea în mediul online a unor materiale video sugestive, care prezintă într-un mod simbolic efectele electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune asupra a trei machete ale unor imagini reprezentative pentru rețelele de socializare, respectiv trei iconițe tip ”smiley face”.

Compania C.F.R. Călători a pus la dispoziție un vagon de persoane care a fost personalizat cu însemnele campaniei (vizual și mesaj), urmând ca, în perioada derulării campaniei, acesta să fie atașat trenurilor care vor circula pe diverse rute naționale, contribuind la promovarea campaniei.

La nivelul județului Neamț, vagonul inscripționat va fi prezent în perioada 14 – 27 septembrie a.c., în stația C.F.R. Roman, pe traseul trenului București – Suceava.

Pe traseul ,,călătoriei” vagonului personalizat, dar și în alte stații C.F.R., polițiștii structurilor de prevenire și ai Poliției Transporturi vor organiza evenimente publice în stațiile C.F.R., astfel încât adolescenții și tinerii să înțeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectă regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente.

O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi).

Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.