Dental Alliance

June 20, 2024

“Investiție Majoră în Educație: Comuna Ion Creangă Primeste Fonduri pentru Dotarea Școlilor”

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Comuna Ion Creangă a realizat un pas semnificativ în direcția dezvoltării educației și îmbunătățirii infrastructurii școlare. Prin intermediul contractului de finanțare 1568 DOT/2023, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta F-Dotări, Ministerul Educației, prin Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, a alocat o finanțare nerambursabilă în valoare totală de 1.620.406,21 lei pentru Comuna Ion Creangă.

Această finanțare generoasă are ca scop dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din comuna Ion Creangă, județul Neamț, cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de ultimă generație. Detalii despre alocarea sumelor sunt următoarele:

  1. Echipamente și Resurse Tehnologice Digitale – În valoare totală de 790.279,66 lei. Această parte a finanțării va acoperi achiziționarea de echipamente esențiale pentru procesul de învățare, cum ar fi table școlare interactive cu suport, sisteme informatice desktop sau laptop, sisteme de sunet, camere videoconferință și routere wifi. Acestea vor contribui la modernizarea și digitalizarea învățământului din comuna Ion Creangă.
  2. Dotarea Sălilor de Clasă și Laboratoarelor/Atelierelor Școlare – În valoare totală de 830.126,55 lei. Această parte a finanțării vizează îmbunătățirea infrastructurii școlare prin furnizarea de mobilier și echipamente pentru sălile de clasă, laboratoarele și atelierele școlare. Aceasta va contribui la asigurarea unui mediu de învățare modern și eficient pentru elevi.

Această inițiativă reprezintă un angajament ferm al administrației locale în a sprijini educația și dezvoltarea copiilor din comuna Ion Creangă. Prin această investiție semnificativă, se demonstrează că școala și copiii sunt priorități pe agenda de lucru a comunității locale. Această inițiativă nu numai că va consolida calitatea învățământului în zonă, dar va contribui și la crearea unui mediu mai prietenos și eficient pentru toți locuitorii comunei Ion Creangă.

Prin urmare, împreună cu sprijinul tuturor, se va reuși să se facă din Comuna Ion Creangă un spațiu educațional și un loc mai bun pentru toți. Această investiție în educație este esențială pentru viitorul comunității și pentru creșterea calității vieții în zonă. Vă mulțumim tuturor pentru încrederea acordată și pentru sprijinul vostru în realizarea acestui proiect vital pentru comuna Ion Creangă.

Sursa

Comuna Ion Creangă

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.