Ex-senatorul PSD, Ioan Chelaru, retras din activitatea politică va lansa sâmbătă, 8 aprilie, de la orele 10.30 la Hotelul Roman, două din cărțile sale despre revizuirea Constituției, intitulate ”Ar fi fost prea frumos… Revizuirea Constituției”. Despre actul de naștere al celor două cărți, care reflectă munca de patru ani la revizuirea Constituției vor vorbi autorul, dar și invitați de seamă, în frunte cu ex-premierul Adrian Năstase, profesor universitar doctor, președinte al Fundației ”Nicolae Titulescu” și profesorul universitar doctor Ștefan Deaconu, precum și profesorul Georgică Severin. Lucrările Comisiei de revizuire a Constituției au fost coordonate de senatorul Ioan Chelaru, care în ultimul timp a fost și președintele acestei comisii. Pentru revizuirea cărții fundamentale a oricărei națiuni, au fost studiate 28 de constituții ale celor mai democratice țări europene. Moartea USL a însemnat și abandonarea unuia din documentele fundamentale, care ar fi pus capăt multor abuzuri.

Dacă nu s-ar fi rupt Uniunea Social Liberală în 2013, Constituția revizuită ar fi urmat să intre în dezbaterea celor două camere ale parlamentului, după care ar fi trebuit supusa referendumului popular. Deși președintele Klaus Iohhanis a promis că se va implica în determinarea PNL de revizuire a Constituției, n-a făcut niciodată gestul de a determina procesul de revizuire a actului fundamental al oricărui stat.

Fostul vicepreședinte al Senatului, profesorul universitar Ioan Chelaru, doctor în drept, spune că actuala Constituție a României nu este rea, dar că este un document care ar trebui actualizat cu 128 de amendamente, din care ar trebui eliminate doar 24, care între timp au fost declarate neconstituționale. Toate aceste amendamente ar fi trebuit să reglementeze corect relațiile dintre instituțile fundamentale ale statului: Președinție-Parlament-Guvern, dar și să asigure garanții ale drepturilor cetățenești în România.

Cele două cărți din ciclul ”Ar fi fost prea frumos… Revizuirea Constituției” au apărut în luna februarie 2017 la Editura Universul Juridic sub coordonarea profesorului universitar Ioan Chelaru și al Societății de Avocatură Chelaru și Asociații. Prețul unui volum este de 110 lei, un volum având 764 pagini. Cei care nu vor putea participa la lansare vor putea urmări evenimentul pe facebook in transmisia in direct efectuata de postul de televiziune Roman24 sîmbătă, începînd cu ora 10.30.