Dental Alliance

Ionel Arsene: Asfalt la Icușești, pe lotul 2, în cadrul Axei strategice rutiere 3

0
YRY Residence

După asfaltul turnat înaintea sărbătorilor pascale pe strada Izvoare din Piatra-Neamț, pe lotul 1 din cadrul acestui amplu proiect de modernizare a infrastructurii rutiere nemțene, astăzi a venit rândul unui segment din lotul 2 al axei pe care se toarnă asfalt. Este vorba despre 16 kilometri de drum de pe raza satului Icușești, unde se toarnă primul strat de asfalt, cel de bază.
Până la această fază, a fost necesar să se realizeze lucrările la fundația drumului, realizarea podurilor și podețelor, a acceselor laterale, a casetelor betonate și a supralărgirii. În paralel, se execută lucrări de balastare pe alți 4 kilometri, iar după obținerea maturității bazei, va începe turnarea asfaltului.
Proiectul „Axa rutieră strategică 3: Neamț – Bacău – Reabilitare și modernizare axa de transport Piatra Neamț – Mărgineni – Făurei – Horia – Ion Creangă – Icușești – limită județul Bacău“ a început cu reabilitarea străzii Izvoare din municipiul Piatra-Neamț. Investiția se realizează pe trei tronsoane: Piatra-Neamț – Horia, Horia- Ion Creangă și Ion Creangă – Icușești – limita cu județul Bacău. Valoarea totală a lucrărilor prin care se vor moderniza cei 70 de kilometri din cadrul axei este de 165,7 milioane de lei, din care 151 de milioane de lei provin din fonduri europene.
În cadrul proiectului sunt incluse lucrări pentru: 104 poduri și podețe, 18 km de șanțuri betonate, 105 drumuri laterale ce vor fi amenajate pentru accesul la acest drum județean, 2,5 km rigole pentru scurgerea apei.
Este un proiect complex, de importanță regională, prin care vom pune la punct o parte importantă a infrastructurii rutiere nemțene și de aceea urmăresc îndeaproape execuția lui conform graficului și standardelor!

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap