Dental Alliance

La Capela Ortodoxă a Spitalului Municipal de Urgență Roman va sluji un nou preot

0
YRY Residence

Cu bucurie anunțăm că la Capela Ortodoxă a Spitalului Municipal de Urgență Roman va sluji preotul Petrea Silviu Daniel.
Părintele Petrea Silviu Daniel a absolvit la Liceul Teologic “Episcop Melchisedec” Roman, facultatea si masterul la Iași, la Facultatea de Teologie Ortodoxă.
“Din mila lui Dumnezeu am fost hirotonit preot în anul 2017 pe seama Capelei Departamentului de pompieri Roman ,,Inaltarea Sf. Cruci”. Am slujit la această capelă 3 ani, timp în care, în colaborare cu domnul comandant Luca Constantin și membrii departamentului de pompieri am desfășurat lucrări de înnoire a capelei dar și nenumărate acțiuni caritabile:
-anual, mosul de Craciun pentru 50 de copii de la Muncelul, comuna Valea Ursului;
-în colaborare cu Arhiepiscopia, 100 de copii au venit în excursie la Roman și au vizitat anumite locații;
-la început de an scolar, copii cu situații materiale grele, primeau ghiozdanul fericirii și al speranței.
In anul 2021 am fost chemat la Catedrala Arhiepiscopala Roman și încadrat ca preot slujitor, obținând gradul II în preoție.
Dupa venirea pe lume a celui de-al doilea baietel, Simeon Stefan, ierarhul a hotărât să mă trimită să slujesc, cu timp și fără timp, oamenilor din unitatea spitaliceasca din Roman: 《Dacă Dumnezeu te-a bucurat cu familie, cu 2 copii și toate cele de folos, a sosit vremea să împărtășești această bucurie și celor greu încercați》. (IPS Ioachim)
Pe lângă misiunea preoțească, sunt profesor de religie titular, grad II, la Sc. Gim Sagna si Sc. Profesionala, Valea Ursului.
Cu această nouă numire și cu sprijinul dumneavoastră, voi încerca să pun în aplicare cât mai concret cuvintele Sfinților Părinți : Dragostea față de semeni, milostenia și bunătatea, sunt cele care ne deschid împărăția lui Dumnezeu.
Vă mulțumesc pentru călduroasă primire și bunul Dumnezeu să vă ocrotească.”
Va fi alături de pacienții din cadrul spitalului prin spovada și gânduri bune, va oficializa Sfinte Liturghii în fiecare zi de sărbătoare și Sfântul Maslu în fiecare zi de miercuri.
Capela va fi deschisă pentru rugăciune în zilele de luni până vineri între orele 8.00 – 16.00 și duminica dimineața pentru oficializarea Sfintei Liturghii.
Telefon pr. Petrea Silviu Daniel
0760155945
Program luni-vineri 8.00 – 16.00
*sau pentru urgențe
Vă mulțumim pentru că faceți parte din echipa Spitalului Municipal de Urgență Roman și vă dorim zile binecuvântate!
Comunicat SMU Roman

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap