Ionel Arsene: Consiliul Județean Neamț este partener într-un proiect cu finanțare europeană, înființarea a 21 de întreprinderi sociale în trei regiuni ale țării

Consiliul Județean Neamț este partener într-un proiect cu finanțare europeană, CRESC – Competențe Antreprenoriale în Economia Socială – care vizează înființarea a 21 de întreprinderi sociale în trei regiuni ale țării: Nord-Est, Sud-Est şi Sud Muntenia.

Prin acest proiect se urmărește încurajarea antreprenoriatului social sau a inițiativelor de economie socială prin identificarea, consolidarea şi dezvoltarea competenţelor, prin cursuri de formare în acest domeniu pentru 105 persoane, care intenţionează să înfiinţeze o întreprindere socială.

După parcurgerea cursurilor, 21 dintre cei mai buni participanți, selectați în urma unui concurs, vor înființa, dezvolta şi asigura tot atâtea întreprinderi sociale, care vor asigura 85 noi locuri de muncă.

Fiecare plan de afaceri (întreprindere socială) va beneficia de finanţare nerambursabilă de până la 100.000 euro.

Ne aflăm într-o perioadă în care atragerea de fonduri europene este esențială! Sprijin orice proiect care are la bază utilizarea de bani nerambursabili, oricare ar fi domeniul de implementare. În cadrul proiectului CRESC îmi doresc să fie câștigătoare de la nivelul județului Neamț cât mai multe planuri de afaceri din totalul de 21 care vor fi declarate sustenabile. Inițiatorii acestor planuri vor beneficia de sprijin în înfiinţarea şi obţinerea atestatului de întreprindere socială şi consiliere în dezvoltarea proiectelor lor.

Ionel Arsene

Președinte, CJ Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.