Suplimente Alimentare Imunyze

Ionel Arsene: Meșterul popular Ion Albu, o adevărată avuție pentru județul nostru!

Acoperisul1

Condor Resort
Am avut deosebita bucurie de a-l cunoaște personal și premia pe nemțeanul Ion Albu, meșter făuritor de măști populare, cel pe care Ministerul Culturii din România l-a desemnat „Tezaur uman viu“.
Nominalizarea meșterului popular Ion Albu din comuna Timișești în acest program național denumit „Tezaure umane vii“, care se derulează în țară din 2010, a fost făcută de către Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare“ Neamţ. Alături de făuritorul de măşti populare din Timişeşti, Ministerul Culturii a desemnat cu acest titlu onorific alte 11 persoane purtătoare, creatoare și păstrătoare de patrimoniu cultural imaterial din Sibiu, Vâlcea, Bistriţa, Harghita, Hunedoara, Bihor, Mureş, Braşov, Maramureş, Cluj.
Sunt extrem de încântat de decizia comisiei naţionale, formată din specialişti în domeniul etnologic şi etnografic, care prin acordarea premiului nemțeanului Ion Albu confirmă că în zona noastră se duc mai departe datinile și obiceiurile populare.
Îl felicit pe Ion Albu pentru toate creațiile sale deosebite, așa cum îi felicit pe toți cei care se implică în susținerea patrimoniului cultural material. Dintotdeauna mi-a plăcut tot ceea ce înseamnă folclor, tradiții și obiceiuri și tot timpul voi susține acest important capitol care are legătură cu trecutul nostru ca popor!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.