December 6, 2021

Ionel Arsene: Modernizarea Drumului Talienilor, în grafic

În acest an, unul dintre cele mai importante șantiere din județul Neamț a funcționat pe Drumul Talienilor, DJ 209B, între Borca – Mălini și Sabasa. Cât a ținut perioada caldă am făcut mai multe vizite în zonă, pentru a vedea evoluția lucrărilor.
Pe primul tronson de pe Drumul Talienilor s-au turnat 3 straturi de beton asfaltic, s-au realizat rigolele și șanțurile betonate, s-a pus la punct drenul longitudinal în vederea eliminării apelor din zona drumului, s-au realizat podețele tubulare, casetate, gabioanele etc.
Pe celălalt sector s-au montat podețele și mai este de lucrat la realizarea zidurilor de sprijin din beton, care pe alocuri vor avea înălțimi de 2,5-3 metri și se vor întinde pe o lungime de peste un kilometru. De asemenea mai este de lucru la terasamentul drumului.
Aștept asemenea miilor de nemțeni și turiști care vor circula pe acest traseu să se finalizeze lucrarea și să ne bucurăm de un drum de poveste care traversează această parte a județului. Am convingerea că Drumul Talienilor va fi o adevărată atractivitate pentru foarte mulți turiști care vor dori să meargă pe urmele Vitoriei Lipan, eroina romanului „Baltagul“.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.