Dental Alliance

Ionel Arsene: Proiectul „Achiziție autobuze ecologice“, cu o valoare totală de 57.836.162,35 lei, a fost selectat și va primi finanțare nerambursabilă sută la sută prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

0
YRY Residence

În prezent ne aflăm în etapa precontractuală, urmând ca în scurt timp să semnăm contractul de finanțare. Vorbim în momentul de față de achiziționarea a 18 autobuze electrice, într-o primă etapă. Pentru etapa a doua, care presupune evaluarea cererii de finanțare, am solicitat alte zece autobuze electrice. Cele 18 autobuze vor avea tot atâtea stații de încărcare lentă și șase stații de încărcare rapidă. Următoarele zece vor avea patru stații de încărcare rapidă, care vor fi montate pe trasee, și zece stații de încărcare standard, în autobaza de transport public.
Contractul pe care îl vom semna în perioada următoare se încheie între Consiliul Județean Neamț și Ministerul Dezvoltării. Prin acest proiect urmărim înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziționarea de vehicule nepoluante, precum și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice.
Acest proiect, pe care îl derulăm în parteneriat cu administrația publică locală din Piatra-Neamț, este complementar altuia, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu alte două consilii județene din țară, prin POR 2014-2020. Prin intermediul lui vor fi achiziționate alte 41 de autobuze electrice, însoțite de 12 stații de încărcare rapidă și 41 de stații de încărcare lentă. Pentru 21 dintre ele s-a semnat deja contractul pentru a ne fi furnizate, iar pentru celelalte 20, suntem în procedură de achiziție publică.
Țin foarte mult să modernizăm transportul public de călători în județul nostru și să asigurăm aceste servicii la cele mai înalte standarde, utilizând mijloace de transport nepoluante, prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a gazelor cu efect de seră.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap