Ionel Arsene : Vreau ca în Neamț sistemul de colectare a deșeurilor să fie funcțional, iar județul nostru să fie unul curat și atractiv pentru turiști
San Marco Roman

Ionel Arsene : Vreau ca în Neamț sistemul de colectare a deșeurilor să fie funcțional, iar județul nostru să fie unul curat și atractiv pentru turiști

fereastra1

Am mediat întâlnirea dintre primari și reprezentanții agenților economici care asigură serviciile de salubrizare, fiind interesat să găsim soluții la problemele legate de colectarea deșeurilor în județ și pentru a discuta despre tarifele aferente ridicării și transportului reziduurilor de la gospodării particulare și agenți economici.

În momentul de față, un subiect fierbinte îl reprezintă majorarea prețului pentru colectarea deșeurilor. Reprezentanții agenților economici care asigură serviciile de salubrizare susțin că nu mai pot acoperi cheltuielile lunare și propun o majorare de tarif. La rândul lor, autoritățile locale nu sunt de acord cu creșterea prețului de către operatorii care au contracte pentru colectarea deșeurilor, precizând că nu pot să susțină cheltuieli și mai mari.

În aceste condiții, voi convoca o nouă întâlnire, cu specialiști din mai multe domenii, pentru a putea găsi soluții ca să acordăm ajutor financiar unităților administrativ-teritoriale din județ, pentru plata acestui serviciu. I-am rugat pe primari să se gândească și la o strategie pentru colectarea selectivă a deșeurilor și la cum am putea conștientiza și responsabiliza cetățenii să facă acest lucru.

Vreau ca în Neamț acest sistem de colectare să fie funcțional, oamenii să fie mulțumiți de calitatea vieții, iar județul nostru să fie unul curat și atractiv pentru turiști.

Ionel Arsene

Președinte, CJ Neamț

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.