Dental Alliance

June 20, 2024

Jumătate din Neamț sub cod galben. Sunt prognozate furtuni, cu descărcări electrice, vijelii și ploi torențiale

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Zone din 9 județe se află, pe parcursul zilei de marți, 18 iulie, sub atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Sunt prognozate furtuni, cu descărcări electrice, vijelii și ploi torențiale.

Potrivit ANM, în intervalul de valabilitate: 18 iulie, ora 12:00 – 18 iulie, ora 22:00, local în Moldova, Dobrogea, precum și în jumătatea de est a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

meteo harta

Sunt anunțate frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii.

Aversele vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp) și grindină.

Cod portocaliu de caniculă

De asemenea, marți și miercuri valul de căldură se va menține în sudul, sud-estul, vestul și local în centrul teritoriului.

harta 2

Va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime între 18 și 23 de grade.

Marți, în Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei valul de căldură va persistași va fi caniculă.

Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38…39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile minime se vor situa în general peste 20…22de grade.

Valul de căldură și disconfortul termic vor persista, îndeosebi în regiunile sudice și în următoarele zile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.