Mon. May 20th, 2019

La Cordun a avut loc ședința cultural-administrativă a preoților din Protopopiatul Roman

Vineri, 9 noiembrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea nemțeană Cordun a avut loc ședința cultural-administrativă a preoților din Protopopiatul Roman. Delegat din partea Centrului eparhial de la Roman a fost părintele Alexandru Zamfir, consilier administrativ.

Ședința a fost deschisă de părintele protopop Dragoș Munteanu care a adresat urări de bun venit preoților din protopopiat, delegatului Centrului eparhial și domnului Ciobanu Adrian, primarul comunei Cordun, pe care l-a felicitat pentru sprijinul acordat inițiativelor culturale ale bisericilor din comună.

În prima parte a ședinței preoțești a fost prezentată conferința  „Centenarul Marii Uniri și Catedrala Mântuirii Neamului ca simbol al unității de credință și de neam” de către părintele Secară Ionuț de la Parohia Rediu, temă desemnată în conformitate cu tematica propusă de Sfântul Sinod în contextul Centenarului. După susținerea conferinței au avut loc dezbateri care au scos în lumină numeroase aspecte pe care Catedrala Mântuirii Neamului le întruchipează prin ctitorirea ei în acest an dedicat Marii Uniri.

În partea a doua a ședinței s-au adus în discuție probleme referitoare la organizarea și participarea preoților și credincioșilor din Protopopiatul Roman la pelerinajul organizat cu prilejul sfințirii Catedralei Mântuirii Neamului  în data de 25 noiembrie 2018.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.