Mon. May 20th, 2019

“Un milion de stele” organizată de Centrul Diecezan Caritas la Sabaoani

Duminică, 11 noiembrie 2018, la ora 18.00 în Parohia “Sfântul Mihail” din Săbăoani, a avut loc acţiunea “Un milion de stele” organizată de Centrul Diecezan Caritas. Evenimentul s-a desfăşurat în faţa bisericii, organizatori fiind personalul Centrului de Îngrijiri la Domiciliu Caritas (Petronela Ciobanu – asistent social, Lăcrămioara Tălmăcel – asistent medical, Maricica Ciobanu – îngrijitor bătrâni) ajutaţi fiind de şase tineri voluntari din Săbăoani.

Ceremonialul de sfinţire a lumânărilor a fost condus de către pr. Mădălin-Răzvan Iacob care a adresat un mesaj de solidaritate faţă de cei aflaţi în nevoie:

Această acţiune – “Un milion de stele” – ne vorbeşte despre forţa iubirii creştine. La sfârşitul ceremoniei fiecare va pleca spre casă purtând în mâini o lumânare, însă mai mult decât atât mi-aş dori ca fiecare dintre noi să fie o lumânare care să răspândească în jur lumina bucuriei şi a bunătăţii, fiecare dintre noi să fie o candelă care să răspândească căldura dragostei lui Dumnezeu.

Scopul acestei acţiuni este de a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie, care sunt marginalizate social sau care sunt singure şi bolnave.

Fiecare lumânare simbolizează o persoană care are nevoie de sprijinul şi iubirea noastră. Toţi participanţii sunt astfel chemaţi la un gest de solidaritate faţă de cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi.

Fondurile obţinute vor fi direcţionate către Serviciul Îngrijiri la Domiciliu al Caritas, care asigură servicii sociale şi îngrijirii medicale persoanelor vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu.

Comunicat Echipa Caritas

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.