Dental Alliance
November 28, 2023

Laurențiu Leoreanu: Am participat la întrevederea cu delegația Subcomisiei pentru securitate și apărare din cadrul Parlamentului European

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Ieri, alături de colegii din Comisiile, reunite, pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și Comisiile, reunite, pentru politică externă din cadrul Camerei Deputaților și Senatului României, am participat la întrevederea cu delegația Subcomisiei pentru securitate și apărare din cadrul Parlamentului European, condusă de doamna Președinte Nathalie Loiseau.
Având în vedere profilul întâlnirii, viziunea noastră, în contextul actual demonstrează faptul că UE are un rol important în domeniul securității și apărării, complementar NATO. România joacă un rol esențial pentru stabilizarea și securitatea zonei euro-atlantice, având în vedere poziția sa strategică la frontiera estică a NATO și UE, dar și deschiderea la Marea Neagră. Țara noastră este un furnizor de securitate regională, lucru care îi crește relevanța și profilul la nivelul organizațiilor din care face parte, dar care ne sporește și responsabilitățile. În acest sens, susținem integrarea țărilor din regiunea Mării Negre în structurile europene și euro-atlantice, Romania fiind, totodată, un furnizor important de asistență pentru aceste țări.
În această dimineață, am vizitat, în cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, expoziția de tehnică militară, in principal poligonul virtual multifuncțional creat de masteranzi ai acestei instituții militare de învățământ, unde m-am bucurat să văd că studenții celei mai prestigioase politehnici din țară, care este recunoscuta Academie Tehnică Militară, mențin standardul cercetării și inovării la un nivel ridicat, făcându-ne mândri de capacitatea noastră competitivă.
Tot astăzi, am luat parte la ședința festivă comună a Camerei Deputaților și Senatului, unde invitatul special a fost Președintele Parlamentului Israelian (Knesset), domnul Amir Ohana, prilejuită de aniversarea a 75 de ani de relații diplomatice România – Israel. România a avut și are relații privilegiate cu Israelul, recunoscând Statul Israel și stabilind relații diplomatice cu acesta la 11 iunie 1948, imediat după crearea sa. De asemenea, Bucureștiul a fost singura capitală a unei țări din blocul comunist răsăritean care nu a rupt relațiile diplomatice cu Israelul după terminarea celui de-al Treilea Război Arabo-Israelian din 1967, cunoscut și ca Războiul de Șase Zile, nerespectând directivele de politică externă și de securitate trasate de Moscova.
Pentru că a fost o zi cu un program diversificat, dar și dens, am participat, cu interes, la invitația New Strategy Center, la grupul de lucru având ca temă „Un an de război în Ucraina. Lecții învățate și posibile evoluții”. A fost un eveniment mai mult decât binevenit, având în vedere complexul de securitate din proximitatea României și modul accelerat în care mediul de securitate regională s-a deteriorat în ultimul an.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap