Dental Alliance
December 4, 2022

Laurențiu Leoreanu: Întâlnire la nivel înalt cu RIM Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea la București

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Am primit, ieri, vizita ES domnul RIM Kap-soo, Ambasadorul Republicii Coreea la București. Agenda întrevederii a inclus discuții despre situația de securitate internațională, cu accent pe provocările din regiunea Mării Negre și perspectivele cooperării bilaterale dintre țările noastre, cu precădere în domeniul apărării și al industriei de profil.
În contextul geopolitic și economic actual, am agreat semnificația și potențialul relației noastre, având ca fundament valorile similare la care aderăm, statutul Republicii Coreea de partener apropiat al NATO, precum și relaționarea de nivel strategic cu Uniunea Europeană.
Discuțiile pe linia afacerilor externe la nivel de ministru, vizita la București în luna august a acestui an a Președintelui Adunării Naționale, domnul Kim Jin-pyo, precum și vizita la Seoul, în luna septembrie, a Ministrului Apărării Naționale, domnul Vasile Dîncu, sunt repere ale cooperării noastre bilaterale recente.
În continuarea acestei dinamici, am convenit cu Excelența Sa oportunități de intensificare a dialogului bilateral pe dimensiunea diplomației parlamentare, precum și necesitatea de a dezvolta o cooperare practică în viitorul apropiat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.