Dan Laurențiu Leoreanu, președintele Organizației  PNL Roman, fost primar al municipiului la vremea construcției parcării supraetajate de la Piața centrală, acuză PSD că a politizat întreg incidentul și susține că a trimite corpul de control al prefectului în ultima săptămînă de campanie este un atac la democrație și dorința disperată a PSD de a pune mîna și pe municipiul Roman.

”Nu este nici o problemă faptul că s-a luat decizia de a trimite corpul de control al Prefectului. Sînt convins că cei din Primărie îl așteaptă. Ceea ce pot să vă spune este faptul că toate documentele sînt eliberate conform legislației în vigoare. Singurul nostru semn de întrebare este cel legat de faptul că acest corp de control este trimis cu o săptămână înainte de alegerile din 11 iunie. Acest lucru sugerează că este vorba de un control <<cu temă >>, un control trimis la decizia conducerii PSD Neamț, a domnului Ionel Arsene. În rest buna credință și punerea la dispoziție a documentelor nu ridică nici un semn de întrebare. Nu există nimic de ascuns, totul este la vedere și e corect. Este bine că se lămuresc lucrurile. Repet că singura noastră problemă este legată de data la care este trimis corpul de control, ceea ce denotă tenta de decizie politică”, a declarat Dan Laurențiu Leoreanu, președintele PNL Neamț.

Acesta spune că valoarea investiției în parcarea supraetajată de la Piața Centrală din Roman a fost de aproximativ 1,2 milioane lei. ”Acolo a fost vorba de o lucrare complexă, din cauza terenului de fundare. Lucrurile au fost și extrem de complicate din cauza faptului că a fost teren de umplutură și a fost descoperit și un beci, dar și rețele care erau vechi. Lucrarea a costat 1.176.00 lei și a fost câștigată la licitație de o asociere dintre firmele Contact Steel și Modern Construct  Roman. S-a eliberat certificatul de urbanism și  avizele. Acolo  unde ni s-a cerut să deviem rețelele de gaz și curent electric le-am deviat. Rețeaua de apă a fost poziționată pe schița anexă. Nu apare nici o conductă de apă de 400 mm, ci una de 200 mm diametru, dar care așa cum e poziționată nu trece prin incinta acestei lucrări. De altfel lucrările de construcție n-au coborât la această adîncime. Acum la intervenție s-a văzut că trece tangent  pe o lungime de metru, un metru și jumătate, ceea ce nu crează o problemeă majoră, dar nu a fost evidențiată pe schița pentru a fi repoziționată conducta de apă. Conducta  oricum trece prin  afara construcției parcării supraetajate”, a precizat  fostul primar al Romanului.

”Acolo a fost vorba de o lucrare complexă, din cauza terenului de fundare. Lucrurile au fost și extrem de complicate din cauza faptului că a fost teren de umplutură și a fost descoperit și un beci, dar și rețele care erau vechi. Lucrarea a costat 1.176.00 lei și a fost câștigată la licitație de o asociere dintre firmele Contact Steel și Modern Construct  Roman. S-a eliberat certificatul de urbanism și  avizele. Acolo  unde ni s-a cerut să deviem rețelele de gaz și curent electric le-am deviat. Rețeaua de apă a fost poziționată pe schița anexă. Nu apare nici o conductă de apă de 400 mm, ci una de 200 mm diametru, dar care așa cum e poziționată nu trece prin incinta acestei lucrări.”