Asa cum scriam zilele trecute, Ministerul Afacerilor Interne cauta sa isi completeze organigrama, angajand personal.

Inspectoratul Județean de Poliție Neamț a început de marți, 11 iulie, înscrierea candidaților care doresc să ocupe un post de ofițer, acțiune care se va încheia în data de 17 iulie. Examenul acesta de selecție este destinat agenților de poliție cu studii superioare, care doresc să devină ofițeri.

La nivelul județului Neamț sunt scoase la concurs 14 astfel de posturi. Dintre acestea câteva sunt destinate completării organigramei Poliției Roman și a unor posturi de poliție rurală din zona Metropolitană.

Astfel la  Poliția Roman este vacant un post de ofițer principal, la Biroul de combatere a infracțiunilor contra patrimoniului, precum și două posturi de ofițer principal II la Biroul de Investigații Criminale Combaterea Infracțiunilor contra Patrimoniului.

Tot la Poliția Roman e nevoie și de un ofițer principal II la Biroul de Investigații Criminale-Supraveghere Judiciară. Aceeași unitate are 4 posturi la ordine publică, respectiv ofițer specialist II la Biroul de Ordine Publică, siguranță și patrulare.

 

La Secția 9 Poliție Rurală Ion Creangă e nevoie de un ofițer I.

Restul posturilor sunt destinate recrutării de ofițeri pentru Poliția Piatra Neamț, Poliția Bicaz și Inspectoratul Județean de Poliție Neamț. Este nevoie de un ofițer specialist II la Biroul de Resurse Umane, din cadrul Poliției municipiului reședință de județ. La aceeași poliție este nevoie de cinci ofițeri în cadrul Serviciului Investigații Criminale-Combaterea infracțiunilor contra patrimoniului.

Un ofițer principal II se caută la Poliția Bicaz, în cadrul Formațiunii de Investigații Criminale. Se caută și ofițeri I la Biroul Investigații Complexe Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și ofițer IV la Biroul Investigații Complexe, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, un post de ofițer specialist II, respectiv inginer de sistem, la Serviciul Comunicații și Informatică. Un alt post de ofițer specialist III la structura se securitate a IPJ Neamț, este la mare căutare. Un  ofițer specialist II este căutat și la Serviciul Cazier Judiciar Statistică și Evidență Operativă.

Pentru zona rurală Piatra Neamț, se caută un ofițer specialist III la Secția 1 Poliție Rurală Borlești.

Un ofițer specialist III se caută și la Secția 12 Poliție Rurală Bicaz.

Dosarele se depun la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, urmând ca lista cu dosarele validate să fie publicată pe 21 august, pe pagina de internet a Poliției Române.

Conform calendarului de desfășurarea a examenului de promovare amintit, candidații vor trebui să susțină un examen psihologic, în perioada 19 iulie-14 august, probă eliminatorie. Cei care vor trece de testarea psihologică se vor prezenta la proba scrisă a examenului, care va avea loc în data de 26 august, probă care va consta în completarea unui test grilă de verificare a cunoștințelor. Nota minimă de admitere este 7. Relații suplimentare pot fi găsite pe site-ul www. politiaromână.ro și la avizierul Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.