Sun. Dec 16th, 2018

SPORTUL NU E O ACTIVITATE GENERATOARE DE PROFIT!

Ieri, 11 iulie, la Stadionul Moldova, conducerea CSM Roman a dat startul unei noi editii de campionat printr-o conferinta de presa sustinuta de directorul CSM, Marcel Benchea. La aceasta conferinta a fost invitat si primarul Municipiului Roman, Lucian Micu.

Stafful tehnic al clubului a facut prezentarea noilor achizitii si distribuirea jucatorilor in teren si, inainte de intrebarile jurnalistilor prezenti, directorul clubului i-a facut cadou primarului Lucian Micu o minge de fotbal.

Bugetul alocat, anul acesta, de catre municipalitate sportului romascan, se ridica la 3,2 milioane de lei, dar nu s-a raspuns la intrebarea: cat anume a fost alocat fiecarui sport in parte?

Intrebat, de catre reporterul nostru, daca investitia in clubul de fotbal romascan este una profitabila, primarul municipiului a raspuns:

Consideram ca intrebarea a fost una justificata, in conditiile in care sportul romascan este sustinut din bani publici. Totusi, trebuie sa admitem ca 3,2 milioane de lei nu reprezinta o suma exagerata pentru finantarea a doua cluburi sportive (fotbal si handbal), intretinerea Salii polivalente si a Stadionului Moldova, plus plata jucatorilor.

Dar acesti bani raman o cheltuiala, din care, macar o parte s-ar putea intoarce catre municipalitate, daca nu dintr-o pepiniera de jucatori, crescuti local si vanduti altor echipe, macar printr-o intentie de comercializare locala: va reamintim ca nici la Sala Polivalenta, nici la Stadionul Moldova nu exista un magazin de suveniruri, din care amatorii sau fanii sportului sa poata achizitiona un tricou cu brandul local, la care a facut referire primarul municipiului, un fular in culorile echipei locale sau, macar, un calendar cu echipa preferata, sau orice alt obiect care, prin comercializare, sa poata “inmuia” putin cheltuielile municipalitatii.

Putem pune la indoiala patriotismul local, dar daca Sala Polivalenta se dovedeste, de cele mai multe ori, neincapatoare, la meciurile de handbal, atunci putem spune ca romascanii nu sunt neaparat sustinatori ai unei echipe, ci si a spectacolului si a rezultatelor bune oferite de aceasta.

Iata si echipa romascana:

Lot jucători C.S.M.Roman – fotbal – Ediția 2017-2018

PORTARI:
Băiceanu Angel
Bicleanu Ionuț

FUNDAȘI:
Marin Daniel
Grigore Relu
Lucaci Marian
Marin Marian Ionuț
Mocanu Vlad

MIJLOCAȘI:
Petrilă Ovidiu
Brăescu Bogdan
Popa Mădălin

ATACANȚI:
Țapu Cosmin
Dutciuc Sorin
Scânteie Vladimir