În urma înştiinţărilor făcute către Primăria Roman, probabil şi ca urmare a imaginilor postate de roman24online acum câteva zile, astăzi, pe pagina de facebook a Primăriei a apărut următorul anunţ, legat de depozitarea deşeurilor rezultate ca urmare a construcţiei sau renovării interioarelor locuinţelor:

Peste 1.100 de înştiinţări au fost transmise către cetăţenii din mai multe cartiere din oraş, în special în zonele unde se depozitează deşeuri de vegetaţie sau resturi de materiale de construcţii, urmând ca în această săptămână să fie transmise încă pe atâtea avertismente privind interzicerea depozitării acestor materiale pe domeniul public.

Pentru a găsi o soluţie legală de a scăpa de aceste deşeuri, fără a polua mediul, Primăria municipiului Roman lucrează la un proiect de realizare a unei staţii de compost pentru deşeurile de origine vegetală şi animală.

În acelaşi timp, societatea Municipal Locato Serv ar urma să achiziţioneze un concasor pentru deşeurile rezultate din materiale de construcţii şi să predea materialul rezultat celor care lucrează în domeniul infrastucturii rutiere. (pagina de FB a Primariei Roman)

Insă nimic bun nu vine, fără un revers al medaliei. Aceste acţiuni ar putea aduce un nou pas birocratic pentru cei care doresc să construiască sau să renoveze: un act doveditor de preluare a deşeurilor, încheiat cu o societate care să preia şi să transporte aceste deşeuri.

 În acelaşi timp, se va lua în calcul ca, la emiterea autorizaţiilor de construcţie, să se facă dovada deţinerii unui contract cu o societate de preluare a acestor materiale rezultate de construcţii. (pagina de FB a Primariei Roman)