October 24, 2021

Luare și dare de mită la Ocolul Silvic Roman: percheziții la domiciliile a 8 suspecți, din care doi funcționari publici!

scandal

Ca urmare a activităților efectuate cu sprijinul polițiștilor anticorupție ai Direcției Gnerale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț a dispus, la data de 10 iunie 2021, extinderea urmăririi penale față de doi suspecți, un administrator al unei societăți comerciale cu specific în domeniul exploatării lemnului), pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, complicitate la fals intelectual și uz de fals și, respectiv, un inginer din cadrul Ocolului Silvic Roman, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, fals intelectual și uz de fals.

În ordonanța procurorului s-a reținut faptul că angajatul silvic a primit de la primul suspect o cantitate de material lemnos în legătură cu îndatoririle de serviciu, fiind întocmite în fals și utilizate documente în legătură cu exploatarea unei suprafețe acoperite de vegetație forestieră.

Reamintim că, în aceeași cauză, la data de 13 mai 2021, polițiștii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, cu sprijinul altor șapte servicii județene anticorupție, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au pus în executare 9 mandate de percheziție, dintre care unul la sediul Ocolului Silvic Roman și la domiciliile a 8 suspecți, dintre care doi funcționari publici și șase persoane fără calitate specială, cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Codul Silvic, infracțiuni de corupție și de fals.

Suportul de specialitate în cauză a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale – Brigada Operațiuni Speciale Suceava, iar la efectuarea perchezițiilor s-a beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.