September 27, 2020

Lucian Micu: “Amenajăm continuu locuri de parcare, dar este important să oferim un confort crescut și celor care preferă mersul pe jos”

Numărul autoturismelor este în continuă creștere, de aceea ne preocupăm să amenajăm continuu locuri de parcare, dar este important să oferim un confort crescut și celor care preferă mersul pe jos. De altfel, am observat, în ultimii ani, că înregistrăm o creștere a natalității, iar bebelușii nu pot fi plimbați în cărucior prin sau printre gropi.
 
Am modernizat din toamnă și până acum multe trotuare. Am terminat zona Pieței, am pavat toate trotuarele din zona Parcului, de pe fosta Florilor și Mihai Viteazu. Spun eu că în aproximativ o săptămână-două finalizăm modernizarea trotuarelor de pe strada Bogdan Dragoș, de la Pod Siret până la Abator, după care vom urca spre centrul orașului. Începem, totodată, modernizarea cu pavele a trotuarului de pe bulevardul Republicii, cu porțiunea dintre străzile Anton Pann și Ion Creangă. Va urma strada Smirodava, unde avem un proiect mai amplu, care se află în fază de licitație, deoarece ne dorim și extinderea carosabilului, astfel încât, la fel cum am făcut pe Anton Pann, să realizăm câteva locuri de parcare casetate, iar traficul rutier să fie unul sigur.
 
Mai avem proiecte pentru care așteptăm încheierea licitațiilor și în alte cartiere din oraș și pe care vi le voi prezenta pe parcurs ce se definitivează. Mă bucur că, de la o lună la alta, înaintăm cu investițiile și rezolvăm problemele pe care cetățenii ni le-au transmis.
Lucian Micu

primarul municipiului Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.