Sala ”Garabet Ibrăileanu” a Colegiului Național ”Roman Vodă” găzduiește astăzi, 16 martie, începând cu orele 16, o nouă manifestare a cenaclului ”Clepsydra”, al cărui invitat principal este poetul pietrean Lucian Strochi, membru în Senatul cenaclului. Acesta va oferi o sesiune de autografe, pe cele cinci volume ale sale. La manifestare vor participa invitați de seamă ai scriitorului din Republica Moldova și din țară, care vor vorbi despre cele cinci volume lansate.

Nici romașcanii nu vor lipsi de la evenimentul cultural generat de membrii de marcă ai Cenaclului ”Clepsydra”. Lucian Strochi va face și o donație de carte Bibliotecii Colegiului Național ”Roman-Vodă”, muzeului aceleeași unități școlare și Bibliotecii Municipale ”George Radu Melidon”.

Cenaclul ”Clepsydra” și-a reluat activitatea anul acesta, cu promisiunea și certitudinea că va reuși să genereze periodic acte de mare valoare culturală, prin natura invitaților chemați să conferențieze pe tema lunii respective. Prima manifestare s-a desfășurat la Biblioteca ”George Radu Melidon”, dar ținând cont de spațiul insuficient numărului de invitați, s-a decis mutarea evenimentului în aula Colegiului Național ”Roman-Vodă” . Manifestarea de astăzi va fi transmisă în direct de către postul de televiziune roman24.