Primarul Romanului, Lucian Micu, s-a întîlnit și cu vicepremierul Sevil Shhaideh la București, la adunarea generală a Asociației Municipiilor din România, care s-a desfășurat luni, 13 martie. Cu această ocazie, vicepremierul României a aflat faptul că la Piatra Neamț s-a întâlnit doar cu primarii social-democrați. Vicepremierul a aflat de la edilul șef al Romanului că primarii de altă culoare politică n-au avut posibilitatea să afle de la această întâlnire despre oportunitățile de finanțare ale unor proiecte, fiind vizibil discriminați. Primarul Romanului a declarat, în conferința de presă de marți, 14 martie, că vicepremierul Sevil Shhaideh și-ar fi cerut scuze pentru comportamentul președintelui Ionel Arsene, asigurându-l că primarii din întreaga țară vor fi tratați cu aceeași atenție. Vicepremierul României, Sevil Shhaideh a mai declarat ca fondurile vor fi alocate doar pe proiecte, nu pe criterii politice.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene a ținut să atragă atenția asupra faptului că nu va putea să facă proiecte în locul comunităților locale. A spus, însă, cu subiect și predicat, că nu a primit din partea liberalilor nici o propunere de proiect care să vizeze dezvoltarea județului.

Cum scuzele vicepremierului Sevil Shhaideh nu țin nici de foame și nici de sete, primarul Lucian Micu declară că așteaptă să treacă cele 30 de zile în care Consiliul Județean va trebui să-i comunice criteriile potrivit cărora au fost împărțite fondurile din cotele defalcate din TVA, după care va trece la acțiunea juridică în Contenciosul Administrativ de suspendare a incriminatei hotărârii de Consiliu Județean. Reamintim că, la această alocare, Romanul a primit doar 60.000 lei, mai puțin ca ultima comună condusă de primar PSD din județ.

Cum acest tip de proces se poate intide pe durata foarte lungă, este usor de bănuit că Romanul, sau orice altă comunitate locală nemulțumită de modul discreționar de alocare a fondurilor, va primi în următorii doi ani vreun bănuț pentru dezvoltare. Până una alta municipiul nu este prins în proiectele județului decât cu un heliport.