Dental Alliance
September 23, 2023

Luni 28.08.2023 se prelungesc și extind restricțiile de circulație (7,5 t) din cauza caniculei

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Se prelungesc și extind restricțiile de circulație (7,5 t) din cauza caniculei❗️
🟠 Pe lângă restricțiile instituite sâmbătă și duminică, respectiv 25 – 26.08.2023, în intervalul orar 11:00 – 20:00, acestea se vor prelungi cu încă o zi (luni – 28.08.2023) în același interval orar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe sectoarele de drum național, drumuri expres și autostrăzi din Municipiul București și din județele: Călărași, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Timiș, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Bihor, Cluj, Mureș, Sălaj, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Maramureș, Suceva, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Galați.
🟠 Aceste restricții sunt instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, cod galben și cod portocaliu – val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat.
🟠 Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.
🟠 Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția:
▶️ Transporturilor de persoane;
▶️ Transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;
▶️ Vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;
▶️ Transporturi funerare;
▶️ Transporturi poștale;
▶️ Transporturi de echipamente de prim ajutor;
▶️ Transporturi pentru distribuire de carburanți;
▶️ Transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
▶️ Transporturi pentru tractări vehicule avariate;
▶️ Transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;
▶️ Transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;
▶️ Transporturi apă îmbuteliată;
▶️ Transporturi produse provenite din exploatări agricole;
▶️ Transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.
🟠 De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.
🟠 Vom reveni cu noi comunicate, în funcție de avertizările meteorologice emise de ANM.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap