Dental Alliance
April 13, 2024

MAI face angajări fără concurs: este nevoie de personal, din cauza afluxului de refugiați. Care este procedura care trebuie urmată

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Guvernul a decis ca Ministerul Afacerilor Interne să facă angajări fără concurs, pe o perioadă temporară, pentru a ocupa posturile vacante și pentru a-și putea derula activitatea. Astfel, miercuri, printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Interne, au fost hotărâte procedurile pentru angajare.

Așa cum s-a decis la începutul lunii, prin OUG 20/2022, din luna aprilie și până la încetarea situației care generează un aflux masiv de persoane din Ucraina, dar nu mai mult de 3 ani, Ministerul Afacerilor Interne poate angaja personal fără concurs.

MAI face angajări temporare, pe fondul războiului dintre Rusia și Ucraina

În funcție de necesitate, se vor face angajări unde se desfășoară activități legate de migrații și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică, nu în toate structurile ministerului. Angajarea se efectuează pentru o durată determinată, ce nu poate depăși 90 de zile de la data încetării situației respective.

Miercuri, prin intermediul Ordinului MAI 39/2022, au fost decise procedurile pentru aplicarea prevederilor menționate anterior.

Așadar, acesta stabilește că doar persoanele care îndeplinesc cerințele de ocupare stabilite în fișele posturilor, condițiile legale și criteriile specifice vor putea ocupa posturile vacante din MAI, potrivit avocatnet.ro.

Anunțurile de angajare vor fi postate pe website-urile unităților MAI care angajează sau, dacă acestea nu există ori nu sunt operaționale, în presa scrisă

Anunțul trebuie să menționeze denumirea posturilor pentru care se organizează procedura de ocupare, cerințele din fișele posturilor, actele solicitate, data-limită până la care se pot depune acestea, graficul și locul desfășurării procedurii și alte informații necesare, mai transmite avocatnet.ro.

De asemenea, pentru a fi angajat temporar în unitățile MAI cu activități specifice domeniilor migrație și azil, situații de urgență și ordine și siguranță publică, cei care vor să ocupe posturile trebuie să:

  • trimită, prin e-mail, un dosar electronic al cărui conținut este stabilit de legislația specifică incidentă categoriei de personal cu care sunt prevăzute a fi ocupate posturile vacante;
  • susțină procedurile specifice de recrutare aplicabile categoriei de personal respective.

Ulterior, o comisie formată dintr-un număr impar de membri evaluează îndeplinirea cerințelor de ocupare decise în fișele posturilor, dar și condițiile legale și criteriile specifice prevăzute de statutele profesionale, realizează un interviu sau/și aplică un test scris și semnează procesul-verbal care spune concluziile procedurii parcurse, respectiv persoanele care vor fi angajate.

Hotărârile șefilor unităților din MAI legate de încadrare  se fundamentează pe concluziile prezentate de către comisie, indiferent de numărul persoanelor înscrise pentru același post și de rezultatele obținute după parcurgerea verificărilor”, potrivit ordinului.

Potrivit Legii 70/2022, oficializată recent, persoanele angajate pe o perioadă determinată, în contextul pandemiei de COVID-19, în Ministerul Sănătății sau MAI vor putea rămâne în post permanent, dar trebuie să dea un examen în acest sens.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.