Dental Alliance

Mai multe produse din plastic vor fi interzise în România

0
YRY Residence

Amenințată de UE, România ia – în sfârșit – măsuri. Mai multe produse din plastic vor fi interzise începând de săptămâna viitoare. Obiectele din plastic de unică folosință, precum farfuriile, tacâmurile, paiele sau bețișoarele pentru urechi, care reprezintă peste 70% dintre deșeurile marine, vor fi interzise pe piața UE până la sfârșitul anului 2021.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat miercuri că Guvernul va adopta săptămâna viitoare Ordonanța de Urgență privind transpunerea directivei single-use plastics. Astfel, se va interzice comercializarea unor produse din plastic de unică folosință precum farfuriile, furculițele sau pahare din plastic pentru băuturi. Consumul mai multor altor obiecte, pentru care nu există alternativă, va trebui să fie redus de statele membre într-un mod „ambițios și susținut” până în 2025. Printre ele, cutiile de unică folosință pentru burgeri, cutiile pentru sandvișuri sau containerele pentru fructe, legume, deserturi sau înghețată.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap